nieuws

Assistent-scheidsrechter Coen Droste hangt vlag aan wilgen

Coen Droste
Coen Droste
Assistent-scheidsrechter Coen Droste uit Geesteren stopt aan het einde van het seizoen met vlaggen. De 47-jarige vlaggenist vindt het dan mooi geweest: "Het houdt ergens een keer op en voor mezelf is dat punt nu gekomen."
Droste begon in 1987 als scheidsrechter in het amateurvoetbal en tien jaar later debuteerde hij in het betaalde voetbal. Aanvankelijk dus als arbiter, sinds 2003 als assistent-scheidsrechter. Hij hanteerde de vlag tijdens tal van Europese wedstrijden, maar daar is hij al eerder mee gestopt.

Geen leeftijdsgrens
"Internationaal mag je maar tot 45 jaar vlaggen. In Nederland is er geen leeftijdsgrens, maar ik begon er wel steeds meer tegenaan te hikken", bekent Droste. "Als assistent-scheidsrechter langs de lijn is het ook weer wat anders dan wanneer je binnen de lijnen staat. Je moet toch steeds de sprint aan gaan met jochies van 17 of 18 jaar en ik merkte dat het steeds lastiger ging."
Droste zal het vlaggen in het betaalde voetbal niet missen, denkt de Geesternaar. "Zolang je internationaal scheidsrechter bent, krijg je in Nederland de topwedstrijden. Maar zodra je international af bent, houdt dat op."

Hoofdstuk afgesloten
De vlag zal Droste helemaal niet meer hanteren, ook niet op een lager niveau. "De KNVB heeft wel gevraagd of ik als coach actief wil blijven, maar daar heb ik voor bedankt. Dat hoofdstuk is helemaal afgesloten."

Bang voor het zwarte gat hoeft Droste niet te zijn: "Ik heb een reclamebureau en daar kan ik nu nog meer tijd aan besteden. En daarnaast geef ik voetballezingen, samen met Bas Nijhuis. Daar ga ik ook gewoon mee door."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.