Betaald voetbal

Ricky van Wolfswinkel geniet met volle teugen van afscheid Ruiz: "Dit was fantastisch"

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel © Orange Pictures
Het was een bijzondere avond in het Costa Ricaanse Alajuela. Bryan Ruiz nam afscheid van de voetbalwereld tijdens de speciale afscheidswedstrijd tussen Alajuelense en FC Twente. Ook spits Ricky van Wolfswinkel genoot van een prachtige avond.
"Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. Dit was fantastisch. Het is super leuk om te zien dat Bryan niet alleen in Twente wordt gewaardeerd, maar in het meervoud in Costa Rica", vertelt van Wolfswinkel.
Ricky van Wolfswinkel (l) in het speciale Bryan Ruiz-shirt
Ricky van Wolfswinkel (l) in het speciale Bryan Ruiz-shirt © Sportfoto-Oost

Anders

De sfeer in Estadio Alejandro Morera Soto was uitstekend, maar het overtreft volgens de spits niet de eigen Grolsch Veste: "Wij genieten altijd enorm in De Grolsch Veste. Dit is anders. Dit is een speciale wedstrijd voor Bryan. Ik denk dat hij genoten heeft en dat is uiteindelijk het doel geweest."
Er kwam veel publiek op het afscheidsduel af
Er kwam veel publiek op het afscheidsduel af © Sportfoto-Oost

Grote meneer

Ruiz kwam in de eerste helft namens FC Twente tot scoren en maakte een goede indruk op Van Wolfswinkel. "Het is een hele grote meneer. Als je ziet hoe gewoon hij is gebleven en hoe normaal hij doet tegen de mensen. Daardoor is hij zo geliefd en daar heb ik alleen maar respect voor", is Van Wolfswinkel lovend over de afzwaaiende 37-jarige Costa Ricaan.
Een prachtig spandoek voor El Capi
Een prachtig spandoek voor El Capi © Sportfoto-Oost

Eigen afscheidswedstrijd

Ook Van Wolfswinkel zal over een aantal jaren de schoenen aan de wilgen hangen. Zelf verwacht de spits niet zo'n afscheidswedstrijd te spelen: "Spelers zoals Bryan verdienen zoiets, dat verwacht ik bij mij zeker niet", sluit hij met een glimlach af."
Van Wolfswinkel over afscheid Ruiz: "Dit was echt fantastisch"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.