Nieuws

112 nieuws: Paard dood na botsing met auto

Auto raakte zwaar beschadigd na aanrijding met paard dat het ongeluk niet overleefde.
Auto raakte zwaar beschadigd na aanrijding met paard dat het ongeluk niet overleefde. © Gert Stegeman
In dit bericht houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

20.30 uur | Dodelijk ongeluk op N35 bij Nijverdal

Bij een eenzijdig ongeluk op de N35 is vanavond een vrouw om het leven gekomen. Ze verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Lees het volledige artikel hier.
Een automobilist ramde een rij paaltjes op de N35 bij Nijverdal
Een automobilist ramde een rij paaltjes op de N35 bij Nijverdal © NewsUnited/Jan Willem Kleinhorstman

19.30 uur | Auto rijdt paard aan op N343 bij Bergentheim

Een automobilist heeft vanavond een loslopend paard aangereden op de N343 bij Bergentheim. Het paard heeft het ongeluk niet overleefd. De auto liep forse schade op. De bestuurder raakte gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De N343 was na het ongeluk afgesloten.

17.30 uur | Auto rijdt Twentekanaal bij Bornerbroek in

Een aantal inzittenden van een auto heeft aan het einde van de middag een nat pak gehaald in Bornerbroek. De auto belandde door onbekende oorzaak in het water van het Twentekanaal langs de Kanaalweg. Rijkswaterstaat is onderweg om de locatie van de auto te bepalen. Het is niet precies duidelijk waar de auto het water in is geschoten.
Politie bij de plek in Bornerbroek waar een auto te water is geraakt.
Politie bij de plek in Bornerbroek waar een auto te water is geraakt. © NewsUnited/Jan Willem Klein Horstman
De auto ging volledig kopje onder, maar de inzittenden wisten het voertuig ongedeerd, maar wel nat dus, te verlaten. Wat afgebroken onderdelen liggen op de weg langs het water..
Onderdelen van de auto liggen op de weg langs het water.
Onderdelen van de auto liggen op de weg langs het water. © NewsUnited/ Jan Willem Kleinhorstman

12.00 uur | Schaatser gewond bij Belt-Schutsloot

Op het ijs bij Belt-Schutsloot is vanmiddag een schaatser gewond geraakt. De man kwam ten val, waarbij een arm uit de kom schoot. Ambulancepersoneel kreeg hulp van de brandweer om de onfortuinlijke schaatser van het ijs te halen.
De schaatser is door de brandweer van het ijs gehaald
De schaatser is door de brandweer van het ijs gehaald © Compact Media

08.00 uur | KNMI waarschuwt voor verraderlijke gladheid

Het kan vanavond verraderlijk glad worden. Daarvoor waarschuwt het KNMI. Gladheid wordt veroorzaakt door een combinatie van ijzel en andere neerslag op een bevroren ondergrond.
De gladheid kan in Overijssel lang aanhouden. Het KNMI waarschuwt dat verkeer last kan hebben van de gladheid. Waar andere delen van het land maandagochtend weer de veilige 'code groen' toegewezen krijgen, blijft er ook maandagmorgen kans op gladheid in Overijssel.

22.00 uur | Gesprongen waterleiding zorgt voor ijsbaan in Zuna

Door een gesprongen waterpomp van een vijver in het buurtschap Zuna, is de Verlengde Morsweg veranderd in een ijsbaan. Het water stroomde de rijbaan op, waar het al vrij snel bevroor. De hulpdiensten konden weinig voor de huiseigenaar betekenen. De gemeente Wierden heeft de 'ijsbaan' afgezet met dranghekken. Een strooiwagen gaat proberen het ijs te laten smelten.
De ongeplande ijsbaan in Zuna
De ongeplande ijsbaan in Zuna © News United/ Jan Willem Klein Horstman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.