nieuws

Eric Braamhaar Foundation houdt eerste G-voetbaltoernooi in Nijverdal

Op het terrein van voetbalvereniging De Zweef in Nijverdal wordt vandaag de eerste sportdag voor G-voetballers van de Eric Braamhaar Foundation gehouden. De organisatie van de eredivisie-scheidsrechter uit Enter zet zich in voor mensen met een verstandelijke en geestelijke beperking.
Het toernooi was sinds 1988 een jaarlijks terugkerend evenement onder de naam DVO-toernooi. Een provinciaal veldvoetbaltoernooi voor dagactiviteitencentra en speciaal onderwijs. De Eric Braamhaar Foundation nam de organisatie over toen bleek dat het steeds moeilijker werd het DVO-toernooi in stand te houden.
Braamhaar, zelf al jaren actief als scheidsrechter op het toernooi,  zorgde ervoor dat er wat dingen werden veranderd. Zo zijn de speelvelden verkleind en naast elkaar zodat iedereen bij elkaar in de buurt blijft. Er doen achttien teams mee van elk tien spelers.
Mede door het mooie weer is de sfeer uitstekend. Volgens Braamhaar vallen er veel doelpunten, omdat veel teams met name de verdediging nogal eens uit het oog verliezen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.