nieuws

Heracles: "Geen lijdend voorwerp op feestje van kampioen"

Hoewel Heracles zich officieus al heeft gehandhaafd in de eredivisie gaat de ploeg zondag vol voor een goed resultaat in de uitwedstrijd tegen PSV: "We willen niet het lijdend voorwerp zijn op het feestje van de kampioen", stelt trainer John Stegeman.
"We willen het seizoen gewoon positief afsluiten. Bovendien zijn we officieel nog niet veilig; daar hebben we nog een punt voor nodig", aldus Stegeman.

Doelsaldo
NAC Breda kan de Almeloërs in theorie nog voorbij als het de laatste twee wedstrijden wint en Heracles tweemaal verliest. Maar dan moet NAC qua doelsaldo ook nog een achterstand van veertien doelpunten goedmaken. Heracles moet dus in ieder geval voorkomen dat het in Eindhoven tegen een grote nederlaag aanloopt.
Stegeman: "Maar zo gaan we helemaal niet naar PSV toe. We willen altijd winnen, ook tegen PSV. Wat is er nou mooier dan bij de landskampioen winnen? Maar dat zal niet vanzelf gaan, want PSV is niet voor niks kampioen geworden."

Zelfde elf
Heracles begint tegen PSV waarschijnlijk met dezelfde elf als tegen NAC. Jeroen Veldmate en Simon Cziommer zijn op de weg terug na een blessure, maar zitten zaterdag nog niet bij de selectie. Oussama Tannane traint sinds deze week weer mee nadat hij eerder uit de selectie was gezet, maar de aanvaller zal dit seizoen niet meer in het eerste elftal in actie komen.
Bij tegenstander PSV zal oud-Heraclied Remko Pasveer onder de lat staan. De doelman uit Enschede, die vandaag zijn contract in Eindhoven heeft verlengd, start in de basis. Dat heeft PSV-trainer Phillip Cocu vrijdag al aangekondigd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.