nieuws

Jobsome uit Zwolle deelt sterren uit aan bedrijven

De vergelijkingswebsite Jobsome uit Zwolle groeit snel. Sinds de start in januari kunnen zo'n zeventig bedrijven beoordeeld worden en zijn er ruim 100 recensies geplaatst. "Het loopt goed", zegt initiatiefnemer Esmee Pater.
Jobsome is te vergelijken met sites als Zoover (vakanties) en Iens (restaurants). Bij Jobsome kunnen (ex)werknemers sterren uitdelen aan een bedrijf, bijvoorbeeld op het gebied van salariëring, werksfeer en milieuvriendelijkheid.Bedrijven kunnen zich ook zelf aanmelden en zich presenteren.
Het beoordelen en presenteren helpt volgens Pater om een goede klik tussen werkgever en werkzoekende te bewerkstelligen. "Dit geeft bij elkaar een overzichtelijk beeld van hoe een bedrijf in elkaar steekt."

Recensies

"Je zou verwachten dat mensen zo'n site vooral gebruiken om te klagen, maar de reacties zijn overwegend positief", zegt Pater. Volgens haar kan er niet worden gesjoemeld omdat alle reviews worden gecontroleerd. "Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om met één e-mailadres tien reviews te plaatsen." Mensen die bang zijn voor een reactie van hun werkgever kunnen anoniem naar buiten treden, maar hun gegevens zijn bij Jobsome wel bekend.

Lering trekken

Schoonmaakorganisatie Novon uit Zwolle heeft zich recent aangemeld. "Het hoort bij deze tijd, ik was verbaasd dat het nog niet in Nederland bestond", zegt directeur Van Hesse. "Vaak vertellen we zelf dat we een leuk bedrijf zijn, maar nu hopen we dat ook anderen dat vinden." Novon wil ook lering trekken uit mogelijke negatieve recensies. "We denken hier ons voordeel mee te kunnen doen."

Winst

Pater heeft Jobsome met behulp van twee investeerders opgezet. "We denken tussen 3 en 5 jaar winstgevend te zijn." De inkomsten komen binnen via financiële bijdrages van bedrijven. Die betalen een vergoeding als ze zich uitgebreider op de site willen presenteren en vacatures onder de aandacht willen brengen. "We zijn echt onafhankelijk", verklaart Pater.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.