nieuws

Gerald van den Belt over Europese licentie: "Vorig jaar was het al kantje boord"

FC Twente heeft zich al na de uitschakeling in de KNVB-beker tegen PEC Zwolle teruggetrokken voor een eventueel ticket van Europees voetbal.
Volgens directeur Gerald van den Belt is het traject bij de UEFA te risicovol. De club uit Enschede dreigt de Europese licentie kwijt te raken. "Dat was vorig jaar al het geval. Toen was het ook kantje boord", liet Van den Belt weten. "Toen zorgde een externe geldschieter voor de garantstelling." Verder liet Van den Belt ook doorschemeren dat het niet zeker is dat FC Twente bij eventuele winst in de KNVB-beker ook Europa in zou gaan.

Wederom een tik

Voor de selectie en trainer Alfred Schreuder, die pas in een veel later stadium zijn ingelicht over de defenitieve terugtrekking, is het opnieuw een dreun. "Wederom een tik inderdaad. Maar ik begrijp de club wel ergens", liet hij teleurgesteld weten. Voor FC Twente resten nog twee duels in de competitie. Zondag wacht in De Grolsch Veste Dordrecht, een duel waar weinig op het spel staat voor beide ploegen. "Wij moeten gewoon zorgen dat we het publiek vermaken en winnen", besluit Schreuder. De geplaagde trainer moet mogelijk Renato Tapia missen wegens knieklachten.
 
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.