nieuws

D66 wil toekomstplan maken voor bibliotheek Enschede

Bibliotheek in Enschede
Bibliotheek in Enschede
D66 Enschede wil een toekomstplan maken voor de bibliotheek in Enschede en roept daarbij de hulp in van de inwoners van de stad. De gemeente Enschede wil 600.000 euro bezuinigen op de bibliotheek.
Voordat er bezuinigd wordt, moet er volgens D66 eerst gekeken worden hoe de toekomst van de bibliotheek eruit ziet. Volgens de partij is de bibliotheek erg belangrijk voor de stad en zeker ook in de toekomst. Maar wel is de functie in de loop der jaren veranderd.
De partij wil daarom ook de inwoners van Enschede betrekken bij de plannen. "Wij vragen ons af in welk mate er door de wethouder over de gevolgen is nagedacht. Is er bekeken wat wij als inwoners van Enschede over vijf à tien jaar met de bibliotheek willen?" aldus raadslid Vic van Dijk van D66. Volgens Van Dijk kan de bibliotheek onder meer ook een rol spelen in de aanpak van laaggeletterdheid.

Petitie tegen bezuinigingen

De directeur van de Openbare Bibliotheek in Enschede is op internet al een petitie gestart tegen de bezuiniging die hem boven het hoofd hangt. Met de petitie wil hij de gemeente Enschede op andere gedachten brengen. De petitie is al bijna 1.000 keer getekend. Op 1 augustus wordt de petitie aangeboden aan de gemeente. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.