Petitie inwoners Wilsum tegen aanvliegroute vakantievluchten Lelystad

Inwoners van Wilsum zijn op internet een petitie gestart om te protesteren tegen het luchthavenbesluit dat het mogelijk maakt om chartervluchten uit te voeren vanaf vliegveld Lelystad.

Door het luchthavenbesluit ligt Wilsum pal onder de vliegroute van en naar de luchthaven. De inwoners vrezen waardedaling van hun huizen en onrust voor mensen en dieren door het vliegtuiglawaai. Volgens het besluit gaan de vliegtuigen op een hoogte van 1 kilometer over Wilsum heen.

Route aanpassen

De initiatiefnemers hopen met de petitie steunbetuigingen te krijgen om de route te laten aanpassen, een Kamerdebat en overleg met lokale en regionale overheden af te dwingen.

Slecht geïnformeerd

Naast de digitale petitie tegen de aanvliegroute hebben de inwoners ook bij zeker 150 families in Wilsum handtekeningen opgehaald tegen de manier waarop er is gecommuniceerd over de plannen. De ondertekenaars vinden dat ze slecht zijn geïnformeerd. Het is de bedoeling dat de handtekeningen volgende week worden aangeboden aan burgemeester Koelewijn van de gemeente Kampen.

 

De boeings en airbussen voor de vakantievluchten naar bestemmingen rond de Middellandse Zee moeten volgens het plan medio 2018 van en naar Lelystad vliegen. Luchthaven Lelystad gaat een deel van de chartervluchten overnemen van Schiphol, omdat het daar te druk wordt.

Meer over dit onderwerp:
Lelystad Schiphol Wilsum IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren