Nieuws

Politie verbeten op zoek naar brandstichter huis Zwolle waar gezin ligt te slapen: 'dit had zomaar anders kunnen aflopen'

Brandstichting in huis aan de Enkstraat Zwolle waar bewoners liggen te slapen
Brandstichting in huis aan de Enkstraat Zwolle waar bewoners liggen te slapen © News United / Stefan Verkerk
Het zal je maar gebeuren: je ligt te slapen, je wordt wakker van gebonk en als je beneden komt staat je woonkamer in vuur en vlam. En doordat de sleutels van de voordeur in je woonkamer liggen, ben je opgesloten in je eigen huis. Het overkwam een gezin dat in de Enkstraat in Zwolle woont afgelopen september. Gelukkig konden ze op tijd de woning verlaten, omdat buren te hulp schoten, maar dit had heel anders af kunnen lopen.
In de nacht van zondag 11 september rond 3.20 uur werd één van de bewoners wakker van een harde klap. Ze ging naar beneden en zag dat de buurvrouw op de voordeur bonkte en hoorde haar schreeuwen dat ze het huis uit moesten. Haar man kwam ook naar beneden en deed de deur naar de woonkamer open. Daar kwam allemaal rook en vuur uit, waarop ze de woonkamerdeur meteen weer dicht hebben gedaan. Maar omdat de sleutel van de voordeur in de woonkamer lag, waren de bewoners letterlijk opgesloten in hun eigen huis.

Een goede buur...

Gelukkig had één van de buren een sleutel van het huis. Daardoor konden de bewoners op tijd het huis verlaten. Ze zijn direct nagekeken door ambulancepersoneel. Dankzij het optreden van de buren is er niemand gewond geraakt.
(Tekst gaat verder onder de video)
De politie neemt de brandstichting hoog op. Iedereen die wat weet of die misschien in de omgeving van de Enkstraat beelden heeft van de nacht van zondag 11 september wordt met klem verzocht te reageren. Zonder de hulp van de buren had dit zomaar anders kunnen aflopen.

Tips

Bel meteen de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
Stuur de politie Zwolle een privébericht op Facebook
Gebruik het tipformulier van de politie
Wil je liever anoniem informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000
Zaaknummer: 2022419991

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.