Nieuws

Man haalt zonder reden snoeihard uit naar slachtoffer in Zwolle tijdens avondje stappen

Onder de Loep is een samenwerkingsverband tussen de politie, het Openbaar Ministerie en RTV Oost
Onder de Loep is een samenwerkingsverband tussen de politie, het Openbaar Ministerie en RTV Oost © Onder de Loep
Twee mannen uit Wijhe en Broekland kregen een aantal weken geleden rake klappen tijdens het uitgaan in Zwolle. Bewakingsbeelden hebben de mishandeling vastgelegd. Daarop is te zien dat de twee slachtoffers door twee mannen worden belaagd. Een van hen is aangehouden, naar de ander wordt nog gezocht.
Het gebeurde een tijdje geleden, in de nacht van zaterdag op zondag 23 oktober in de rij bij de Febo aan de Voorstraat in Zwolle. Zonder dat de slachtoffers daar aanleiding voor gaven, spraken de agressieve mannen ze aan met de vraag of ze elkaar kennen. Als daarop negatief wordt geantwoord pakt een van de mannen een slachtoffer bij de neus en volgt er vrijwel direct een harde vuistslag in het gezicht.
Terwijl de gewonde man met zijn handen voor zijn bloedende gezicht staat wordt de andere man ook belaagd. De ene agressieve man staat 'als een Rambo' te vechten en dan haalt de gezochte man, die eerder een vuistslag gaf, nog een keer snoeihard uit naar het gezicht van ook het andere slachtoffer. De vechtersbazen worden door omstanders de rij uitgewerkt en verdwijnen dan. Een van deze mannen is later die nacht aangehouden door de politie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.