nieuws

CDA Overijssel eist onmiddellijke stopzetting transport olieafvalwater

De pijpleidingen waardoor het water wordt afgevoerd
De pijpleidingen waardoor het water wordt afgevoerd
Het CDA Overijssel vraagt om onmiddellijke stopzetting van het transport van afvalwater door leidingen naar lege gasvelden in Twente. Dat schrijft de partij in een persbericht. Aanleiding is de manier waarop de Nederlandse Aardolie Maatschapij (NAM) de pijpleidingen controleert waardoor het afvalwater wordt vervoerd.
Dat was eerder voor GroenLinks in de Tweede Kamer ook al aanleiding om vragen te stellen aan verantwoordelijk minister Kamp.
CDA Overijssel wijst erop dat de partij in januari al heeft opgeroepen tot onafhankelijk onderzoek naar de samenstelling, risico's en alternatieven van opslag van olieafvalwater Noord-Oost Twente. "Toen is door de NAM in een bijeenkomst in Tubbergen aangegeven dat er niets fout kan gaan bij het transport door de leidingen", schrijft het CDA. "Alles wordt met moderne middelen gemonitord. Nu blijkt dat wederom de NAM de risico's van opslag en  transport niet onder controle heeft, moeten we per direct het transport en de opslag stoppen."

Het CDA verwijst naar snuffelhonden uit België die door de NAM ingezet worden om lekkages voortijdig op te sporen in de transportleiding van Schoonebeek naar Oldenzaal. "Gezien het feit dat de laatst bekende lekkage bij Hardenberg veroorzaakt is door bacteriële corrosie in de pijpleiding, lijken nieuwe lekkages mogelijk", stelt het CDA.
CDA Statenlid Rob Engbers vraagt om “Onmiddellijke stopzetting van lozing en transport van olieafvalwater.”
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.