Betaald voetbal

Heracles haalt Servisch international met Bundesliga-ervaring, Lunding vertrekt

Sava Cestic (r) namens 1. FC Köln in duel met voormalig Bayern München-ster Robert Lewandowksi
Sava Cestic (r) namens 1. FC Köln in duel met voormalig Bayern München-ster Robert Lewandowksi © ANP
Heracles Almelo weet zich in de tweede seizoenshelft verzekerd van de diensten van Sava Cestic. De 21-jarige centrale verdediger tekent in Almelo een contract tot medio 2026. Cestic was transfervrij na zijn vertrek bij zijn vorige club HNK Rijeka uit Kroatië. Daarnaast maakte de club bekend dat Kasper Lunding Heracles achter zich laat.
Cestic, een geboren Duitser met Servische roots, speelde in de jeugdopleiding van FSV Frankfurt, Schalke 04 en 1. FC Köln. Bij de laatstgenoemde club debuteerde hij in het profvoetbal en speelde hij elf Bundesliga-wedstrijden, waarna hij in januari 2022 naar HNK Rijeka vertrok. Daarnaast kwam Cestic ook al uit voor de nationale ploeg van Servië.

Langer contact

"Ik ben al langer in contact met Heracles Almelo en ik ben blij om hier nu te zijn. Nederland is een land dat mij trekt door zowel de mensen als het voetbal dat hier wordt gespeeld. Ik hoop dat ik een mooie tijd tegemoet ga met alle mensen hier in Almelo", zegt Cestic over zijn nieuwe avontuur bij de koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

Buitenkans

Technisch directeur Nico Jan Hoogma spreekt over een 'buitenkans die voorbij is gekomen'. "Ik ben blij dat wij ons hebben kunnen verzekeren van zijn komst", klinkt het opgetogen. "Vanaf 2019 staat hij bij onze scouting op de radar en houden wij zijn ontwikkeling in de gaten."

Bundesliga

"Hij debuteerde bij 1. FC Köln in de Bundesliga en maakte ook al zijn debuut voor de Servische nationale ploeg in de wedstrijden tegen Jamaica en Japan. Sava is een jonge speler met veel potentie en beschikt al over de nodige ervaring", aldus Hoogma.

Vertrek Lunding

Kasper Lunding vervolgt zijn loopbaan bij Aalesunds FK. Heracles Almelo heeft een akkoord bereikt met de Noorse club over een definitieve transfer van de 23-jarige vleugelaanvaller, die een contract tekent tot medio 2026.
"Ik heb een fijne periode gehad in Almelo met iedereen bij Heracles Almelo. Vanaf mijn komst heb ik me altijd goed gevoeld bij de club, maar het is tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière. Ik had natuurlijk gehoopt om vaker voor Heracles Almelo te spelen, maar daarom is het goed om nu deze stap te maken. Aalesunds biedt mij de kans om mezelf sportief te blijven ontwikkelen en daar kijk ik naar uit. Ik wens Heracles Almelo veel succes in hun jacht op promotie", zegt hij.
Lunding kwam in oktober 2021 over van het Deense Aarhus GF. In totaal kwam hij tijdens 32 officiële wedstrijden van Heracles in actie.
Kasper Lunding laat Heracles achter zich
Kasper Lunding laat Heracles achter zich © Orange Pictures

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.