nieuws

PEC Zwolle zeker van play-offs na winst op FC Groningen

PEC Zwolle heeft de nare smaak van vorige week enigszins weggespoeld. De ploeg van Ron Jans plaatste zich voor de play-offs door op bezoek bij FC Groningen met 0-1 te winnen.
Na de verloren bekerfinale van vorige week moest PEC Zwolle het opnieuw opnemen tegen FC Groningen, ditmaal in de competitie. Gelijk in het begin was de eerste kans voor de thuisploeg, maar Antonia vond Hahn op zijn weg. In het vervolg van de eerste helft viel er weinig noemenswaardig te melden en hielden beide doelmannen het doel schoon.
Na rust kwamen Becker en Saymak binnen de lijnen en mochten Lukoki en Drost in de kleedkamer blijven. Hierdoor kwam PEC beter in de wedstrijd en kreeg het ook kansen. Eerst schoot Nijland net naast het doel van Van der Vlag en even later was Van Hintum heel dichtbij toen zijn vrije trap de paal vond. Twintig minuten voor tijd kwam PEC op voorsprong en was het invaller Necid die uit de draai raak schoot. Lam kreeg in de slotfase nog rood nadat hij de doorgebroken De Leeuw had neergehaald.
Het bleef uiteindelijk bij 0-1 en daardoor is PEC Zwolle nu zeker van de play-offs.

FC Groningen - PEC Zwolle 0-1

0-1 Necid (74)
Arbiter: Blom
Geel: Van Hintum
Rood: Lam (PEC Zwolle/89)
FC Groningen: Van der Vlag, Hateboer, Botteghin, Lindgren, Burnet (Van der Laan/72), Antonia, Tibbling, Kieftenbeld, Rusnak (Van de Velden/66); Chery (Bacuna/77), De Leeuw.
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Van Hintum, Lukoki (Becker/46), Nijland (Necid/72), Drost (Saymak/46), Brama, Rienstra, Lam, Thomas.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.