nieuws

Nacompetitie voor Go Ahead Eagles na gelijkspel tegen SC Heerenveen

Go Ahead Eagles is veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. De Deventer ploeg speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen SC Heerenveen.
Go Ahead Eagles had minimaal een gelijkspel nodig om nog kans te maken op directe handhaving. De thuisploeg kreeg al snel een domper te verwerken. Marnix Kolder moest na ruim een kwartier spelen geblesseerd van het veld. Glynor Plet verving de spits van de Deventenaren. Daarvoor was Go Ahead Eagles al dicht bij de openingstreffer. Een vrije trap van Jop van der Linden raakte tweemaal de lat, maar de bal ging niet over de lijn.
In de eerste helft waren de kansen schaars, maar in het tweede bedrijf kregen beide ploegen mogelijkheden. Zo loste Deniz Türüç een gevaarlijk schot, maar aan de andere kant moest Erik Cummins meerdere keren reddend optreden. Henk Veerman en Luciano Slagveer faalden oog in oog met de doelman van Go Ahead Eagles. Vlak voor tijd was het wel raak voor de Friezen. Lerin Duarte kopte de 0-1 binnen. Go Ahead Eagles kwam in de blessuretijd nog op 1-1 via Wesley Veroek en kreeg kansen op meer, maar moet via de nacompetitie proberen het vege lijf te redden.

Go Ahead Eagles - SC Heerenveen 1-1 (0-0)

0-1 Duarte (88)
1-1 Verhoek (90)
Arbiter: Nijhuis
Geel: Plet (Go Ahead Eagles), Van den Berg, Van Aken (SC Heerenveen)
Go Ahead Eagles: Cummins, Lambooij, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum, Van Ooijen, Overgoor (Amevor/86), Türüç, Verhoek, Kolder (Plet/18), De Sa (Reimerink/72).
SC Heerenveen: Nordfeldt, Marzo, St. Juste, Van Aken, Van Anholt, De Roon (Bikel/79), Van den Berg, Thern, Slagveer, Uth (Veerman/32), Namli (Duarte/57).
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.