nieuws

Zusjes Bruggink uit Enschede reddende engelen voor dove FC Dordrecht-trainer Everse

Jan Everse tijdens de wedstrijd tussen FC Twente en FC Dordrecht
Jan Everse tijdens de wedstrijd tussen FC Twente en FC Dordrecht
FC Dordrecht-trainer Jan Everse draait al een tijdje mee. De oud-trainer van, toen nog FC Zwolle, wordt wat doof en dan is het lastig als in de aanloop naar een duel met FC Twente in de Grolsch Veste in Enschede de gehoorapparaten het laten afweten. Het overkwam Everse vanmiddag, meldt het AD.
Everse kwam er onderweg naar Enschede achter dat zijn gehoorapparaat niet goed functioneerde en dat de vervangende batterijtjes leeg waren. Lastig, maar bovendien moeilijk op te lossen, werd al snel duidelijk. Want de perschef van de club werd er, zonder succes, op uit gestuurd om vervangende batterijtjes te vinden.
Gelukkig wist Martiene Bruggink uit Enschede, betrokken bij de wedstrijdregistratie, een oplossing toen ook nergens in de Grolsch Veste de geschikte batterijtjes gevonden werden. Commentator Ronald van der Geer grapte er intussen al vrolijk op los op de radio dat Everse had gezegd dat hij wel trainer van FC Twente wilde worden: hij kon al die boze spreekkoren van de supporters van FC Twente toch niet horen.
Martiene Bruggink, zus van oud-voetballer Arnold Bruggink, schakelde haar zus Hilde in, die in Enschede in de buurt van een supermarkt woont. En zo kreeg Everse zijn gehoor weer terug, vanmiddag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.