Nieuws

MST heeft contracten met alle zorgverzekeraars rond

Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede
Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede © RTV Oost / Wouter de Wilde
Het Medisch Spectrum Twente (MST) heeft met alle zorgverzekeraars overeenstemming bereikt voor het leveren van zorg in 2023. Daarmee is het Enschedese ziekenhuis een van de eerste ziekenhuizen in Nederland dat alle contracten voor komend jaar rond heeft.
Elk jaar maken zorgverzekeraars met ziekenhuizen afspraken over de hoeveelheid zorg die zij inkopen voor hun verzekerden en tegen welke prijs. Deze onderhandelgesprekken zijn voor 2023 extra ingewikkeld omdat de ziekenhuizen de financiële gevolgen van de inflatie en stijgende energielasten moeten begroten en het ook nog onzeker is wat de uitkomst wordt van cao-onderhandelingen die nog in volle gang zijn.
Ziekenhuizen maken een beperkte winst die nodig is voor investeringen in medisch apparatuur, digitalisering van de zorg en personele capaciteit. Zorgverzekeraars moeten voldoende zorg inkopen voor hun verzekerden in meerdere ziekenhuizen en er voor zorgen dat de zorgkosten niet te veel oplopen om de zorgpremies betaalbaar te houden.
Desondanks denken MST en de zorgverzekeraars goede, passende afspraken te hebben gemaakt voor 2023.
Hierdoor kunnen de inwoners van Twente en Achterhoek ook in 2023 terecht voor al hun zorg in MST. Uitzondering hierop zijn enkele budgetpolissen. Hier staat welke uitzonderingen dat zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.