nieuws

Lagere celstraf maar 30.000 euro boete geëist in hoger beroep internetcrimineel Enschede

Rechtspraak
Rechtspraak
Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep 38 dagen celstraf, een voorwaardelijke straf van 2 jaar, 200 uur werkstraf en een boete van 30.000 euro geëist tegen een man uit Enschede. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij internationale drugs- en wapenhandel op internet.
Oktober vorig jaar veroordeelde de rechter de 31-jarige man nog tot dertig maanden cel. Hij ging daartegen in beroep. Het Openbaar Ministerie komt nu met een andere strafeis omdat de persoonlijke omstandigheden van de man volgens het OM drastisch veranderd zijn. Hij is ziek, heeft een herseninfarct gehad en zit in een rolstoel. 

Drugs, wapens en huurmoordenaars

De 31-jarige Enschedeër behoort volgens het OM tot een groep van zes verdachten die via internet handelde in verboden zaken. Dat gebeurde onder meer via marktplaatsen als Blackmarket Reloaded. Justitie startte een onderzoek onder de naam Commodore waaruit bleek dat via de website op professionele wijze drugs, wapens, valse identiteitsbewijzen en zelfs huurmoordenaars werden aangeboden.
Naast de man uit Enschede gingen nog twee verdachten in hoger beroep. Tegen hen zijn nu celstraffen tot zeven jaar geëist. De rechtbank had ze eerder celstraffen tot zes jaar opgelegd. Op 8 juni zal er uitspraak gedaan worden in het hoger beroep.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.