nieuws

Drie mannen aangehouden aan Acaciaplantsoen Enschede, politie zet heli in

Bij een grote politie-actie vanmiddag in Enschede zijn drie mannen aangehouden. Politiemensen van een speciale arrestatie eenheid deden daarvoor een inval in een woning aan het Acaciaplantsoen.
De arrestatie van de mannen trok de brede aandacht van omwonenden mede door de inzet van een politiehelikopter. De heli cirkelde gedurende de operatie langdurig boven het Acaciaplantsoen en omgeving.
De politie kreeg halverwege de middag melding van de aanwezigheid van mogelijke vuurwapens in de woning. Een van de mannen zou zijn gezien met een mitrailleur. Bij de inval in de woning vond de politie meerdere handvuurwapens en een op een mitrailleur lijkend voorwerp. Een politiewoordvoerster laat weten dat waarschijnlijk alle in beslag genomen objecten replica's van vuurwapens zijn.

Twee van de drie mannen later weer vrijgelaten

De politie heeft aan het begin van de avond twee van de drie mannen weer vrijgelaten omdat ze niets met de zaak te maken hebben. De derde man, een 19-jarige Enschedeër, wordt voor verder onderzoek nog even vastgehouden. Naar verwachting mag ook hij voor de nacht weer naar huis. De officier van justitie beslist nog wat de verdachte ten laste wordt gelegd; het in bezit hebben van nepvuurwapens zijn volgens de wet verboden. Waarschijnlijk worden de spullen vernietigd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.