nieuws

Asfaltvoegen tunnels N48 tussen Hoogeveen en Balkbrug moeten worden vervangen

Voegen N48 blijken te dun
Voegen N48 blijken te dun
De asfaltvoegen in de vier nieuwe landbouwtunnels onder de N48 tussen Hoogeveen en Balkbrug in Overijssel zijn niet stevig genoeg en worden daarom vervangen. De provincie Drenthe draait op voor de kosten. Dat is 20.000 euro, meldt RTV Drenthe.
De vier nieuwe tunnels in de N48 bestaan uit losse betonnen delen. Bij het aanbrengen van asfalt in een tunnel wordt meestal gekozen voor een dubbele laag om een goede afsluiting te krijgen voor regenwater en dooizout. Bij de vier tunnels waren twee lagen asfalt volgens de provincie Drenthe niet nodig en ook ongewenst. Onnodig omdat er onder het asfalt een latexlaag is aangebracht. Bij de voegen zitten metalen platen om beweging in de tunneldelen op te vangen. Twee lagen asfalt zou ook de doorrijhoogte van de tunnels beperken.

De bouwer van de tunnels bedacht de constructie met de latexlaag en metalen platen onder het asfalt. Maar de constructie blijkt te dun en kwetsbaar. De oplossing is dat alle voegen in de tunnels rondom dertig centimeter worden uitgefreesd en er elastisch asfalt in wordt gelegd. Tijdens de werkzaamheden worden de tunnels afgesloten voor het verkeer.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.