Nieuws

Publiekslieveling Lang Leve de Liefde om het leven gekomen bij verkeersongeval

Twee doden en een gewonde bij verkeersongeval in Oosterwolde
Twee doden en een gewonde bij verkeersongeval in Oosterwolde © Persbureau Meter/Ruben Huisman
Bij een verkeersongeval vrijdagnacht in het Friese Oosterwolde zijn twee mannen van 26 en 27 jaar om het leven gekomen. Een van hen is Jona Oosterveld uit Oldemarkt, die landelijke bekendheid geniet vanwege zijn opmerkelijke tv-optreden in het SBS6-programma Lang Leve de Liefde. Het overlijden van Jona is vandaag bekend gemaakt door zijn zus op Facebook. Het droevige bericht leidde tot veel reacties op social media.
Jona zat met twee andere mannen in een auto die door onbekende oorzaak tegen een boom op de Weper (N919) botste. Jona en een 26-jarige Veendammer overleden ter plaatse. De 32-jarige bestuurder van de auto, een inwoner van Oosterwolde, is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Jona Oosterveld kreeg landelijke bekendheid vanwege een vermakelijke deelname aan het tv-programma Lang Leve de Liefde, waarin hij zich vorig jaar december 24 uur liet opsluiten in een huis met een onbekende vrouw met als doel een mogelijk opbloeiende liefde. Zover kwam het niet, maar het publiek sloot de Overijsselse jongeman wel in het hart vanwege zijn doen en laten.
Foto Jona in bericht Facebook
Foto Jona in bericht Facebook © Facebook
"We gaan je allemaal enorm missen", schrijft zijn zus Isa op Facebook ter afscheid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.