nieuws

Twijfels over toerekeningsvatbaarheid brandstichter Raalte, rechtszaak uitgesteld

Rechtbank Zwolle
Rechtbank Zwolle
De rechtszaak tegen een man uit Raalte die in februari zijn eigen flat in brand stak, is aangehouden om uit te zoeken of de man wel toerekeningsvatbaar is. De man zou zijn flatwoning in brand hebben gestoken uit protest tegen huisuitzetting.
Op het moment dat de politie bij de woning aankwam om de woning te ontruimen bleek alles gebarricadeerd te zijn en brak er brand uit. De brandweer wist de brand te blussen en de bewoner werd op zijn balkon aangehouden. Sindsdien zit de man in voorarrest. Burgemeester Dadema van Raalte gaf eerder tegenover RTV Oost aan dat de man al lange tijd overlast veroorzaakte en dat er een gerechtelijk bevel lag om de man uit zijn huis te zetten.
Over de geestestoestand van de 28-jarige man zijn vraagtekens. Volgens de officier van justitie zou de man mogelijk in een psychiatrische kliniek behandeld moeten worden. Onderzoek hoe en waar dat moet plaatshebben moet voor augustus klaar zijn. Dan staat de man opnieuw voor de rechter. Tot die tijd blijft hij in voorarrest. De man gaf voor de rechtbank wel toe dat hij brand stichtte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.