Nieuws

Treinen vallen uit en flink omreizen: veel minder treinen door personeelstekort

Personeelstekort zorgt voor treinuitval in Overijssel
Personeelstekort zorgt voor treinuitval in Overijssel © RTV Oost / Kevin Drieze
Tot het begin van de avond zijn eerste kerstdag alle rechtstreekse treinen tussen Enschede en Zwolle uitgevallen. In verband met een personeelstekort kan vervoerder Blauwnet (Keolis) geen sprinters laten rijden op het traject. Reizigers moeten nu omrijden via Deventer of Mariënberg, een vertraging van zo'n 20 minuten op de normale reistijd.
De eerste trein die vanwege het tekort aan personeel is uitgevallen, was die van 12:34 uur, meldt 1Twente. De daaropvolgende uren moeten reizigers rekening houden met extra vertraging. De verbinding tussen Zwolle en Almelo/Hengelo/Enschede is nog mogelijk via de intercity naar Deventer. Enkele tussenstations zoals Raalte, Heino en Wierden, zijn enkele uren niet per trein te bereiken.

Tot in de avond treinuitval

Ook de rest van de avond moet er rekening worden gehouden met uitval van Blauwnet-treinen. Zo rijden er tussen Zwolle en Kampen nagenoeg de hele avond geen treinen door personeelstekort bij Keolis.
Het traject Zwolle-Enschede is vanaf eind 2023 nog een van de laatste ov-verbindingen in Overijssel waar vervoerder Keolis actief is. Eerder deze maand werd bekend dat is gekozen voor Arriva als busvervoerder en concessiehouder van de treinverbinding Zutphen-Oldenzaal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.