nieuws

Burgemeester Tubbergen: 'Als we in de top 10 van veiligste gemeenten blijven doen we het goed'

"Het was toch wel spannend, want we hebben best wat schuur- en woninginbraken gehad. Maar de burgers worden gelukkig steeds actiever in het melden van verdachte situaties." Dat zegt burgemeester Stegers van Tubbergen, die blij is dat zijn gemeente weer is uitgeroepen tot veiligste gemeente van Overijssel. Daarnaast staat Tubbergen ook hoog in de landelijke top 10.
"Als wij nog steeds in de top 10 staan, doen we het gewoon erg goed. Zeker als je ziet dat landelijk een daling van de misdaadcijfers aan de orde is", aldus Stegers. De burgemeester is zich ervan bewust dat sprake is van een verschuiving van criminaliteit van de steden naar het platteland. "Men was hier lange tijd gewend de fiets niet op slot te zetten en de deuren open te laten. Maar die tijd is wel een beetje voorbij."
Stegers stelt dat hij met de politie heel erg veel nadruk legt op de aanrijtijden. "Die zijn sterk verbeterd. We hebben in het verleden slecht gescoord wat dat betreft. Maar samen met de politie proberen we echt die aanrijtijden te verbeteren. En dat werkt. Gelukkig maar, want het is belangrijk dat de politie snel ter plaatse is na een melding van een verdachte situatie".
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.