nieuws

Keepster Sari van Veenendaal wil FC Twente-boek afsluiten met bekerwinst

Het vrouwenteam van FC Twente staat al jaren aan de top van Nederland, maar in het bekertoernooi bleven de successen de laatste seizoenen uit. De enige bekerwinst dateert al weer van 2008. Morgen kan daar verandering in komen: FC Twente staat dan in de bekerfinale tegen Ajax.
FC Twente Vrouwen greep afgelopen vrijdag net naast de titel in de BeNe League, maar ziet de beker nu niet als een troostprijs. "Voor ons is het echt een hoofdprijs", vindt keepster Sari van Veenendaal. "Misschien was in het verleden de competitie belangrijker en werd de beker daardoor onbewust in je hoofd toch een beetje een ondergeschoven kindje. Maar dit jaar hebben we aan het begin van het seizoen al afgesproken dat we de beker nu écht willen gaan pakken. Dan is het ook heel mooi dat we tot nu toe beter uit de bekerwedstrijden zijn gekomen dan de afgelopen jaren. Maar dat we in de finale staan, is niet genoeg voor dit FC Twente. We willen de finale winnen."

Geen favoriet
Van Veenendaal, die in de halve finale de grote held was door in de penaltyserie tegen ADO Den Haag liefst vier strafschoppen te stoppen, schat de kansen in de finale op voorhand op fifty-fifty: "Ik denk dat Ajax en Twente de twee best voetballende clubs in Nederland zijn en de onderlinge resultaten liggen altijd dicht bij elkaar, dus ik weet niet of er een favoriet te noemen is. Ik weet wel dat het een mooie wedstrijd gaat worden met veel strijd en hopelijk ook goed voetbal aan twee kanten, want dat zijn de mooiste finales natuurlijk."
Voor de 25-jarige keepster wordt de bekerfinale sowieso bijzonder, want het is haar laatste wedstrijd in het shirt van FC Twente. Van Veenendaal wil haar loopbaan in het buitenland voortzetten: "Vijf jaar lang heb ik hier alles meegemaakt en heel veel mogen winnen. Ik heb heel veel te danken aan deze club en dit team. Voor mij is het bijzonder dat het nu mijn laatste wedstrijd is en dat hierna het boek met FC Twente-verhalen voor mij dicht gaat. Ik hoop dat ik het kan afsluiten met de beker, dat zou het mooiste zijn."

Live op TV Oost

De bekerfinale wordt gespeeld in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag en begint om 19.00 uur. Dinsdagmiddag waren er bijna 3000 kaarten verkocht voor de eindstrijd tussen FC Twente en Ajax. De wedstrijd is ook live te zien op TV Oost.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.