Overige sporten

Thomas Krol halverwege NK sprint op vierde plek

Thomas Krol
Thomas Krol © Orange Pictures
Bij de NK sprint in Heerenveen staat Thomas Krol na de eerste sprintomlopen op de vierde plaats. De schaatser uit Deventer klom in het tussenklassement dankzij een sterke 1.000 meter.
Krol, de regerend wereldkampioen sprint, hoopt zijn Europese sprinttitel te kunnen verdedigen, maar dan moet hij zich op dit NK sprint eerst kwalificeren. Met 35,21, bijna dezelfde tijd als Kjeld Nuis (35,20), werd hij tiende op de eerste 500 meter.

Otterspeer pakt leiding

Op de 1.000 meter maakte de olympisch kampioen van Peking veel tijd goed door een tijd van 1.07,88 te klokken. Daarmee werd hij tweede achter Hein Otterspeer, die de kilometer naar zijn hand zette (1.07,53) en de leiding in het klassement overnam van Kai Verbij, die na de openingsdag tweede staat. Merijn Scheperkamp staat voor Krol voorlopig derde.

Leerdam

Bij de vrouwen leidt Jutta Leerdam de dans na de eerste dag met ruime marge. De regerend wereldkampioene won de 1000 meter in een baanrecord van 1.12,83. Ze passeerde daarmee Femke Kok in het klassement. Kok werd tweede in 1.14,13. Marrit Fledderus zette met 1.15,11 de derde tijd neer.
Leerdam was ruim een uur eerder nog verslagen door Kok op de 500 meter en ze reed nog wel een persoonlijk record van 37,14. Kok was echter met 37,07 sneller.

EK sprint

Woensdag staat voor de mannen en vrouwen de tweede dag van het nationale sprinttoernooi op het programma. Na de tweede 500 meter en 1000 meter ontvangt de top-drie van het eindklassement een startbewijs voor het EK sprint (6-8 januari).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.