nieuws

Jaar celstraf geëist voor ontucht met zwakbegaafde vrouw uit Deventer

Rechtbank Zwolle
Rechtbank Zwolle
Tegen een 50-jarige zwakbegaafde man uit Deventer is een celstraf van een jaar geëist voor het plegen van ontuchtige handelingen met een zwakbegaafde 18-jarige vrouw.
De zwakbegaafde vrouw was de dochter van zijn baas, vertelde de man vandaag voor de rechtbank. De vrouw woonde in dezelfde instelling waar ook de zoon van de verdachte woonde. Daar was hij de vrouw tegengekomen. Volgens de man had zij hem vorig jaar zomer gevraagd of ze het huis mocht zien dat hij net verkocht had.

'Bang voor scheiding'

Hij nam haar mee daarnaartoe en toen hij uit de douche was gekomen had de vrouw zijn geslachtsdeel gepakt.
De man vertelde de rechters dat hij in eerste instantie wel wat aan de vrouw zat, maar zich plots besefte dat wat hij deed niet goed was omdat hij een getrouwd man was. Op dat moment was hij gestopt en had de vrouw gevraagd om het niet verder te vertellen. "Ik was natuurlijk bang voor een scheiding."
Uit onderzoek door gedragsdeskundigen is gebleken dat de man, evenals de vrouw, een laag IQ heeft. Een man die zelf zwakbegaafd is kun je niet kwalijk nemen dat hij ontuchtige handelingen pleegt met een zwakbegaafde vrouw, aldus de advocaat van de verdachte. Die vroeg daarom vrijspraak voor zijn cliënt.
Of de rechtbank daarin meegaat zal over twee weken blijken. Dan doet de rechtbank in Zwolle uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.