Nieuws

Nieuwe verbinding op het spoor: nachttrein tussen Brussel, Deventer en Berlijn

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © GettyImages
Vanaf mei 2023 is het mogelijk om vanuit Deventer naar zowel Berlijn als Brussel te reizen met een rechtstreekse treinverbinding. De 'European Sleeper' is een nieuwe oost-westverbinding die in Nederland zes stops maakt.
De trein rijdt vanaf mei drie keer per week en stopt in Nederland - naast Deventer - in Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Roosendaal.
European Sleeper is een privaat initiatief. 'Er is een breed draagvlak voor de herintroductie van de internationale nachttrein als duurzaam, efficiënt en comfortabel alternatief voor het vliegtuig', schrijft het bedrijf. Vanaf december volgend jaar zou de trein ook door moeten rijden naar Dresden en Praag.
De route die de European Sleeper gaat rijden
De route die de European Sleeper gaat rijden © European Sleeper
De oost-westverbinding moet een opstap zijn naar meer internationale nachttreinen. 'We willen een uitgebreid netwerk van nachttreinen vanuit België en Nederland. De afgelopen maanden is gebleken dat de beschikbaarheid van rijtuigen de grootste uitdaging is. De verbinding tussen Brussel en Berlijn zetten we in eerste instantie op met gehuurde rijtuigen, maar op korte termijn gaan we investeren in eigen rijtuigen.'
Voor een zitplaats starten de prijzen vanaf 49 euro. Wie een (eenvoudige) slaapplaats wil reserveren, moet rekening houden met tarieven vanaf 79 euro. De trein beschikt ook over 'luxe slaapplaatsen'. Ontbijt op 'bed' is inbegrepen, en de trein biedt ook mogelijkheden om fietsen mee te nemen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.