Nieuws

Vier dagen opgesloten voor nieuwe kantine Vroomshoopse Boys: "Ik heb een uurtje geslapen"

Dj André de Raaf haalt 300 euro op voor de Vroomshoopse Boys door zijn haar blauw te laten verven.
Dj André de Raaf haalt 300 euro op voor de Vroomshoopse Boys door zijn haar blauw te laten verven. © RTV Oost
Sinds dinsdag zitten vier dj's en drie sidekicks opgesloten in de kantine van Vroomshoopse Boys. Met de actie wordt geld opgehaald voor het nieuwe clubhuis. "De oude kantine is wat gedateerd en voldoet niet meer aan de eisen van tegenwoordig", vertelt dj André de Raaf. Hij heeft de afgelopen dagen weinig geslapen, maar hij heeft nog genoeg energie om een rondleiding te geven door de glazen kantine.
De oude kantine grenst direct aan de parkeerplaats van het sportterrein in Vroomshoop. Voor de actie is het gebouw omgetoverd tot een studioruimte in de kleuren van de voetbalclub. "Hier hebben we ons eigen dartbord, gekregen van de plaatselijke kroeg. Hier staat het radiomeubel en hier hebben we een eigen huiskamer waar we even kunnen chillen", wijst André de Raaf. "Met een eigen PlayStation en heerlijke stoeltjes."

Bijzondere route

De heren slapen in een andere ruimte die ze kunnen bereiken via een bijzondere route. "We hebben een luik gemaakt, waardoor we door het raam, via de kantine in de slaapzaal komen. We zijn natuurlijk zeven mannen, je kunt wel zien wat voor een bende dat na aantal dagen geeft", lacht André. De bedden zijn gesponsord door de plaatselijke beddenleverancier en deze worden aan het einde van de actie ook geveild.
André de Raaf geeft een korte rondleiding door de glazen kantine:
Sinds dinsdag zitten vier dj's en drie sidekicks opgesloten in de kantine van Vroomshoopse Boys.

Blauw haar

De kantine staat al veertig jaar in Vroomshoop. "Renovatie kost te veel geld en ook de plek is niet handig meer. We hebben een heel mooi nieuw plan bedacht waarbij de kantine op een andere plek terugkomt." Het streefbedrag is 150.000 euro. André de Raaf verwacht niet dat ze dat op zullen halen. "Er zijn al tal van acties geweest en we hebben nu op de teller 47.000 euro staan. De tussenstand van de glazen kantine is op dit moment ruim 22.500 euro. Daar zijn we al heel erg trots op."
Op allerlei manieren proberen de mannen geld op te halen. "Mijn haar is een beetje lang en daar maakte iemand een opmerking over," vertelt André. "Ik zei: ik bel mijn kapper wel even, dan doen we dat hier in de studio. Maar toen kwamen mijn geweldige collega-dj's op het idee om mijn kop blauw te laten verven. Daar hadden ze wel 300 euro voor over. Nou ja, dat doe je gewoon voor 300 euro. En dat gaat daadwerkelijk gebeuren nu. Ik krijg blauw haar."
Op allerlei manieren proberen de mannen geld op te halen.
Op allerlei manieren proberen de mannen geld op te halen. © André de Raaf

Eindfeest

De vermoeidheid was vrijdagmiddag toch al wel een beetje zichtbaar bij de actievoerders. "De eerste drie dagen waren best wel zwaar. Ik heb denk ik krap een uurtje geslapen. Gelukkig hebben ze mij vanochtend laten slapen, dat wordt heel erg gewaardeerd. Ik voel me nu een heel ander mens. Maar de adrenaline en de mensen die om je heen staan maken veel goed."
De dj's en sidekicks zitten nog tot vanavond 19.00 uur in de kantine. De actie wordt afgesloten met een groot eindfeest waar ook de uiteindelijke opbrengst bekend wordt gemaakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.