Nieuws

Tegenvaller voor Deventer: vuurwerkshow gaat voor derde keer niet door

Tegenvaller voor Deventer: vuurwerkshow gaat voor derde keer niet door
Tegenvaller voor Deventer: vuurwerkshow gaat voor derde keer niet door © ANP / Arjan Penning
Het lijkt wel alsof er een vloek rust op de vuurwerkshow rondom oud en nieuw in Deventer. Twee jaar geleden ging het niet door vanwege mist, vorig jaar vanwege corona en nu vanwege de harde wind. "Dit is zuur, maar vanwege de veiligheid een goede beslissing", zegt Bob Langras, medeorganisator van het evenement.
Langras heeft er tussen de zeventig en honderd uur aan gewerkt. "Programmeren, het aanvragen van de vergunningen, de voorbereidingen rondom de opslag in Duitsland, stickeren. Vanochtend ben ik om vijf uur vertrokken vanaf de opslag in Duitsland. Er zit veel tijd, liefde en energie in, dus dit is zuur."

Verraderlijke wind

Toch heeft Langras vrede met het besluit van de burgemeester. "Het is gewoon niet veilig nu. De wind is onvoorspelbaar, vooral als die komt vanuit het zuidwesten, dan krijgt het publiek op de Wellekade er ook mee te maken."
En zo loopt Deventer een prachtige vuurwerkshow mis; het spektakel moest drie keer zo groot worden als de vuurwerkshows bij de zomerkermis. De Wellekade zou tussen kwart voor twaalf en middernacht worden afgezet voor een 15 minuten durende show.
In plaats daarvan gaat het vuurwerk weer terug in de doos, naar de opslag in Duitsland. "We weten nog niet wanneer het de lucht in gaat", zegt Langras. "Daar hebben we nog geen afspraken over gemaakt, maar straks is er weer paaskermis en zomer kermis, dus wie weet."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.