Nieuws

112-nieuws: Gewonde bij mogelijke steekpartij Enschede | Ommenaar ernstig gewond bij vuurwerkongeluk

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie

09.45 uur | Zwaargewonde Ommenaar door vuurwerk

Een 48-jarige man uit Ommen is gisteravond rond acht uur aan de Schuttevaerstraat in Meppel zwaargewond geraakt door vuurwerk. Bij het ongeval kwam was ook een traumaheli ter plaatse. Onder begeleiding van de trauma-arts is de man naar het ziekenhuis gebracht.
Het ongeluk gebeurde in Meppel
Het ongeluk gebeurde in Meppel © Persbureau Meter

05.50 uur | Mogelijke steekpartij Enschede

Bij het politiebureau in Enschede heeft vanochtend zich een 30-jarige vrouw met een bloedende verwonding aan haar bovenlichaam gemeld. Dat deed de Enschedese samen met iemand. Vermoedelijk is ze gestoken met een mes of ander scherp voorwerp. Dat zou niet bij het bureau zijn gebeurd, meldt een woordvoerder. Een bloedspoor dat vanaf het centrum naar het bureau aan de Hermandad loopt, zou dat volgens omstanders bevestigen.
De omgeving voor het politiebureau aan de Hermandad is vanochtend ruimschoots met linten afgezet voor onderzoek om in beeld te krijgen wat er is gebeurd. Er is nog niemand opgepakt.
Volgens de melding zou het om een steekincident gaan
Volgens de melding zou het om een steekincident gaan © News United / Dennis Bakker

01.35 uur | Grote brand in bedrijfspand Hengelo

In een bedrijfspand aan de Loodsstraat in Hengelo is brand uitgebroken. De brandweer heeft meteen opgeschaald om meer materieel bij de brand te krijgen. Volgens de brandweer is de brand uitslaand.
Uitslaande brand in bedrijfspand Hengelo
Brand in bedrijfspand Hengelo
Brand in bedrijfspand Hengelo © News United / Jordi Heinen

01.30 uur | En ook in Deventer een autobrand

En ook aan de Ceintuurbaan in Deventer ging een auto in vlammen op. Er is mogelijk sprake van brandstichting, maar dat moet nog verder onderzocht worden.
Autobrand Deventer
Autobrand Deventer © Persbureau Noord Oost Nederland
Autobrand Deventer
Autobrand Deventer © News United / Rens Hulman

01.15 uur | Twee auto's in brand in Hengelo

In Hengelo zijn twee auto's in vlammen opgegaan. Dat gebeurde aan de Laan Hart van Zuid, de twee auto's stonden vlakbij elkaar.
Autobranden Hengelo

23.30 uur | Jongen verliest oog door vuurwerk in Hengelo

Een jongen is vanmiddag in Hengelo een oog verloren doordat een stuk vuurwerk in zijn gezicht ontplofte. Dat meldt de Tubantia. Het zou gaan om een zogenoemde shell, die bijna direct na het aansteken ontplofte. De jongen is na behandeling door ambulancepersoneel, naar het ziekenhuis gebracht.
Volgens de krant raakte rond dezelfde tijd ook een vrouw in Saasveld gewond aan haar gezicht door vuurwerk.

22.45 uur | Autobrand in Zwolle

De brandweer is in Zwolle uitgerukt voor een autobrand. Naast een sporthal aan de Jan Buschstraat bleek een bestelauto in brand te staan. De brand was snel onder controle, maar de auto raakte zwaar beschadigd. De oorzaak van de brand is nog onbekend.
Autobrand in Zwolle
Autobrand in Zwolle © Persbureau Noord Oost Nederland

22.00 uur | ...En ook in Hengelo

Ook in Hengelo moest de brandweer uitrukken voor vreugdevuur. Aan de Carel van Manderstraat bleek een stapel hout aangestoken te zijn.
Vreugdevuur Hengelo
Vreugdevuur Hengelo © News United / Jordi Heinen

19.30 uur | Vreugdevuur in Steenwijk...

Het eerste vreugdevuur van dit jaar is een feit. De brandweer moest aan de bak aan de Jan van Riebeeckstraat in Steenwijk, waar meubilair in brand is gestoken.
Voor garageboxen was meubilair in brand gestoken
Voor garageboxen was meubilair in brand gestoken © Compact Media

18.55 uur | Lichtkogel door dakkapel

Een lichtkogel is door de ruit van een dakkapel geschoten in Kampen. Het incident gebeurde aan de Winde. De brandweer heeft het dak geïnspecteerd vanuit een hoogwerker, maar hoefde niet te blussen. Niemand raakte gewond.
Het incident gebeurde aan de Winde
Het incident gebeurde aan de Winde © PNN

18.20 uur | Verschillende containerbrandjes

Op verschillende plekken vliegen containers in brand omdat er vuurwerk in is gegooid. Onder meer in Enschede, Hengelo en Deventer moest de brandweer daarvoor uitrukken.
Brand in een papiercontainer in Diepenveen
Brand in een papiercontainer in Diepenveen © PNN
Een containerbrand op de hoek van de Usselerweg en Dr. Kostersstraat in Enschede
Een containerbrand op de hoek van de Usselerweg en Dr. Kostersstraat in Enschede © News United / Dennis Bakker
Een brandende textielcontainer aan de Shumanstraat in Hengelo
Een brandende textielcontainer aan de Shumanstraat in Hengelo © News United

14.45 | Brand op dak peuterspeelzaal

Het dak van een peuterspeelzaal in Enschede is vanmiddag flink beschadigd geraakt door brand. Het incident was aan de Tulpstraat, in de wijk Laares. De brandweer heeft een deur geforceerd om bij het vuur te kunnen en de politie heeft de straat afgezet.
Volgens omstanders is er vuurwerk op het dak gegooid, de politie heeft een stuk vuurwerk meegenomen voor onderzoek. Even later hebben agenten een minderjarige jongen aangehouden. Er vielen voor zover bekend geen gewonden.
Brand op dak peuterspeelzaal Enschede, vermoedelijk door vuurwerk
Brand op dak peuterspeelzaal in Enschede
Brand op dak peuterspeelzaal in Enschede © News United / Dennis Bakker

03.15 | Grote uitslaande brand gebouw Enschede

Bij een gebouw aan de Voortmansweg in Enschede is zaterdagmorgen rond kwart over drie een grote uitslaande brand uitgebroken. De brandweer moest opschalen en rukte met meerdere eenheden uit om de brand te blussen. Eén grote rookwolk trok richting Enschede-Oost/Lonneker. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk en wordt nader onderzocht. Het is de tweede gebouwbrand in een paar uur in Enschede. Gisteravond laat brak er brand uit bij een gebouw aan De Reulver.

00.00 | Autobrand in Deventer, ontstekingsapparaat gevonden

Een auto aan de Ceintuurbaan in Deventer is vannacht in brand gevlogen. Kort voor middernacht werd de autobrand door omwonenden gemeld. Een geparkeerde auto brandde aan de achterzijde, en de bumper zat los. De brandweer was binnen enkele minuten ter plaatse en had het vuur snel onder controle.
Nadat de brand geblust was ontdekten de brandweerlieden een apparaatje met een rood lampje op het trottoir naast de auto. Uit het zwarte kastje, met antenne, staken meerdere elektradraden en er zaten restanten van tape op. De politie vermoedt dat het gaat om een elektrische ontsteking waarmee de brand op afstand gestart is. Het apparaatje is meegenomen als bewijsmateriaal. De omgeving van de auto werd afgezet voor verder sporenonderzoek. Er raakte niemand gewond bij de brand. De auto wordt afgesleept voor verder sporenonderzoek. Het is niet de eerste autobrand in Deventer. Of er sprake is van een verband tussen deze brand en de eerdere autobranden wordt meegenomen in het onderzoek.
Het ontstekingsapparaat dat gevonden werd bij de autobrand in Deventer
Het ontstekingsapparaat dat gevonden werd bij de autobrand in Deventer © News United / Rens Hulman

22.30 | Brand bij witgoedzaak in Enschede

Vrijdagavond is er brand uitgebroken bij een industriegebouw aan De Reulver in Enschede. Volgens de brandweer gaat het om een witgoedbedrijf. Bij aankomst van de hulpdiensten was er sprake van rookontwikkeling. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit en schaalde op naar middelbrand. Twee tankautospuiten en een redvoertuig waren ter plaatse om de brand te bestrijden. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. De omgeving werd enige tijd afgezet.

19.20 | Twee steekincidenten in Zwolle

Vrijdagavond zijn twee mannen (61 en 56) uit Zwolle lichtgewond geraakt door vermoedelijk een steekwapen. Dat laat de politie vandaag weten. Eén incident gebeurde aan de Beukenstraat en de andere aan de Ruusbroecstraat. Een 25-jarige man uit Zwolle is rond acht uur 's avonds aangehouden. Of hij met beide incidenten iets te maken heeft wordt onderzocht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.