nieuws

FC Twente Vrouwen wint tweede KNVB-beker na zege op Ajax

FC Twente Vrouwen heeft voor de tweede keer in de historie de KNVB-beker gewonnen. In Den Haag werd Ajax met 3-2 verslagen en daarmee was de tweede prijs van het jaar een feit.
Eerder werd de Enschedese ploeg al kampioen van Nederland, maar greep het naast de titel in de BeNe League. In het begin van de wedstrijd waren er voor beide ploegen enkele kansen, maar was het FC Twente dat het eerste doelpunt maakte. Shanice van de Sanden bracht de Enschedese ploeg op voorsprong. Daarna bleef het redelijk gelijk op gaan, kort voor rust was het echter opnieuw Twente dat scoorde. Jill Roord was dit keer de doelpuntenmaakster.
Na ruim een uur kwam Ajax terug in de wedstrijd. Chantal de Ridder zorgde voor de 2-1. Daarna ging Ajax op jacht naar de gelijkmaker, maar kwam niet tot scoren. Sterker nog, Van de Sanden kreeg een goede kans op haar tweede, maar schoot over. Kort voor het einde was het duel beslist nadat Ellen Jansen hard de 3-1 binnenschoot. Kort erna scoorde Kelly Zeeman nog wel de 3-2, maar verder kwam de Amsterdamse ploeg niet.
Het was dus de tweede KNVB-beker in de historie van de club. Eerder werd de prijs gewonnen in 2008. Twee jaar geleden verloor de ploeg de finale van ADO Den Haag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.