nieuws

Hengeloër op weg naar huis in elkaar geslagen en beroofd door groep jongeren

Politie
Politie
Een 20-jarige man is vannacht beroofd en mishandeld door een groep jongens. Dat gebeurde op fietspad het Kleispoor in Hengelo.
De man verklaarde dat hij even na vier uur 's nachts vanaf zijn werk in de binnenstad naar huis fietste. Bij de school aan de Sloetsweg fietste hij linksaf het Kleispoor op. Ter hoogte van de Brecklenkamp kwam een groep jongeren hem tegemoet. Twee van hen reden op een fiets, de rest was lopend.

Beroofd en mishandeld

Een van de jongens uit de groep blokkeerde de weg en eiste geld van de 20-jarige man. Toen hij zei dat hij geen geld bij zich had, werd hij van zijn fiets geslagen en door meerdere jongens uit de groep geslagen en geschopt. Ondertussen werd hij beroofd van zijn portemonnee en telefoon. Daarna vertrokken de jongeren, allemaal in een andere richting.
De politie spreekt van een laffe mishandeling en beroving en is op zoek naar de daders. Van één van hen is een signalement bekend. Het gaat om een Nederlandse jongen van ongeveer 22 jaar, stevig postuur, blond gemillimeterd haar, een blanke huidskleur en een rond gezicht. De jongen is ruim 1'70 lang en heeft een opvallende uitstekende kin. Een van de andere jongens uit de groep had een Indisch uiterlijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.