Betaald voetbal

Transferproat: 'PSV mengt zich in strijd om Zerrouki'

Ramiz Zerrouki
Ramiz Zerrouki © Orange Pictures
De Nederlandse transfermarkt zit weer achter slot en grendel. Toch sijpelen er voor de komende transferperiode weer nieuwtjes door. Hieronder lees je alle geruchten en feiten van de vier Overijsselse clubs en spelers en trainers uit onze provincie van de afgelopen maanden.
16 maart: Aan interesse geen gebrek voor Ramiz Zerrouki. De middenvelder van FC Twente wordt al maanden begeerd door Eredivisie-koploper Feyenoord en blijkt nu ook op het verlanglijstje te staan van PSV. Volgens het Eindhovens Dagblad is Zerrouki een van de opties om de gewilde Ibrahim Sangaré, die komende zomer hoogstwaarschijnlijk een transfer maakt, op te volgen. De Algerijns international staat nog tot 2024 onder contract in Enschede.
31 januari/1 februari
13.40 uur: Mike te Wierik vervolgt zijn loopbaan bij FC Emmen. De dertigjarige verdediger uit Hengevelde liet gisteren zijn contract ontbinden bij FC Groningen, waardoor hij transfervrij was. Een dag later heeft de Tukker alweer een nieuwe werkgever. Op De Oude Meerdijk tekent Te Wierik een meerjarig contract tot medio 2025.
13.01 uur: Hakim Ziyech moet het seizoen afmaken bij Chelsea. De 29-jarige Marokkaanse international hoopte de overstap te maken naar Paris Saint-Germain, maar die transfer gaat definitief niet door. Het beroep dat PSG in eigen land bij de Professional Football League (LFP) indiende, is afgewezen.
Ziyech doorstond dinsdag bij de Franse topclub de medische keuring, maar de huurdeal ging niet door omdat administratieve documenten niet op tijd waren ingeleverd. Volgens PSG ligt de fout bij Chelsea, waar kort voor het sluiten van de transfermarkt meerdere fouten zouden zijn gemaakt bij het versturen van de betreffende documenten.
01.03 uur: Het leek allemaal rond, maar het is hoogst onzeker of voormalig FC Twente-speler Hakim Ziyech daadwerkelijk tot het einde van dit seizoen voor Paris Saint-Germain gaat voetballen. Volgens de Franse sportkrant L'Équipe heeft Chelsea het benodigde papierwerk niet op tijd opgestuurd. De winterse transferperiode sloot om middernacht.
23.46 uur: Mike te Wierik vertrekt niet naar het lucratieve Saoedi-Arabië. De verdediger uit Hengevelde heeft 'de zandbank' afgezegd. Het ligt voor de hand dat de komende dagen een club uit Nederland zich meldt voor Te Wierik, wiens contract bij FC Groningen werd ontbonden.
23.22 uur: Thomas van den Belt maakt het seizoen af bij PEC Zwolle. De club zet alles in op de titel in de Keuken Kampioen Divisie en wil haar sterkhouder niet naar Feyenoord laten gaan. "Er is nog wat overleg geweest, maar we willen hem écht niet kwijt in de race om het kampioenschap", aldus de directie.
23.07 uur: Hakim Ziyech speelt volgens transferexpert Fabrizio Romano het komend half jaar in het shirt van Paris Saint-Germain. De Marokkaanse international, en oud-speler van FC Twente, wordt verhuurd door zijn werkgever Chelsea. In de Franse hoofdstad gaat Ziyech onder meer samenspelen met wereldsterren Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar.
21.20 uur: FC Groningen heeft Elvis Manu voor de rest van het seizoen aangetrokken. De hekkensluiter van de Eredivisie huurt de 29-jarige oud-aanvaller van Go Ahead Eagles van de Bulgaarse club Botev Plovdiv. Manu kwam eerder in de Eredivisie ook uit voor Feyenoord en SC Cambuur.
19.00 uur: Jan Streuer, technisch directeur van FC Twente, heeft in een reactie laten weten waarom hij een derde bod van Feyenoord op Ramiz Zerrouki heeft afgewezen. Het was volgens Streuer een serieus bod uit Rotterdam, maar de geloofwaardigheid en ambities van FC Twente prevaleren op zo'n laatste dag van de transfermarkt boven het geld, aldus de beleidsbepaler.
18.55 uur: Mike te Wierik uit Hengevelde gaat FC Groningen verlaten en staat open voor een nieuw avontuur. Een lucratieve deal in de zandbak lonkt voor de oud-verdediger van Heracles Almelo. In overleg is zijn contract bij FC Groningen ontbonden.
17.15 uur: Go Ahead Eagles heeft de tijdelijke overgang van Martijn Berden bevestigd. De aanvaller maakt het seizoen op huurbasis af bij VVV-Venlo, de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie.
14.12 uur: Jan Streuer heeft bevestigd dat Ramiz Zerrouki, ondanks een verhoogd bod van Feyenoord, in Enschede blijft tot de zomer. Ook Joshua Brenet blijft bij de Enschedeërs.
14.00 uur: Thijs van Leeuwen en Luca Everink vertrekken bij FC Twente. Van Leeuwen maakt de overstap naar TOP Oss en het contract van Luca Everink wordt ontbonden zodat hij ook na vandaag nog ergens aan de slag kan.
13.20 uur: Jay Idzes vertrekt niet van Go Ahead Eagles naar Aberdeen. De deal was volgens technisch manager Paul Bosvelt financieel niet interessant genoeg voor Go Ahead.
13.10 uur: De overgang van Jan Hoekstra naar PEC is afgerond. De club zocht nog een doelman omdat Duke Verduin geblesseerd is en PEC daardoor nog maar twee doelmannen had.
11.41 uur: Go Ahead Eagles heeft Dario Serra officieel gepresenteerd. Daarnaast is duidelijk dat Justin Bakker in Finland aan de slag gaat en Tesfaldet Tekie laat zijn contract in Deventer ontbinden. Daarnaast gaat Martijn Berden aan de slag in de Keuken Kampioen Divisie, mogelijk bij VVV-Venlo.
12.38 uur: Jay Gorter wordt door Ajax verhuurd aan Aberdeen. De doelman maakte twee jaar geleden de overstap van Go Ahead Eagles naar Ajax, maar wist zich daar nog niet in de basis te spelen. Zijn contract in Amsterdam is wel verlengd tot medio 2026.
11.44 uur: Ramiz Zerrouki is de meest besproken speler in deze transferperiode. De middenvelder van FC Twente lijkt dan toch echt in Enschede te blijven. Volgens supporterssite 1908 van Feyenoord moet de Rotterdamse club met een bod van boven de tien miljoen komen om hem nu op te kunnen halen. De kans bestaat nog wel dat Joshua Brenet vertrekt bij Twente. Hij staat volgens The Athletic in de belangstelling van het Engelse Fulham.
09.43 uur: PEC Zwolle gaat zich mogelijk vandaag nog op huurbasis versterken met doelman Jan Hoekstra. Hij zal dan een half jaar worden gehuurd van FC Groningen, volgens Reon Boeringa van VI. Trainer Dick Schreuder sprak zich gisteravond na de wedstrijd bij Roda ook uit over de komst van Hoekstra.
09.12 uur: Wat gaat er nog gebeuren vandaag? Verslaggever Tijmen van Wissing laat weten dat Jan Streuer vanmiddag reageert op het nieuwe bod van Feyenoord op Zerrouki en die club kan hoopt zich ook nog te versterken met Thomas van den Belt van PEC. Justin Bakker vertrekt mogelijk nog bij Go Ahead Eagles en bij Heracles lijkt het rustig te blijven vandaag.

EERDER

30 januari: Feyenoord heeft Ramiz Zerrouki nog altijd niet uit het hoofd gezet. Volgens Voetbal International gaat de club uit Rotterdam zich ondanks twee mislukte pogingen opnieuw melden bij FC Twente. De toon is uiterst serieus. Feyenoord wil acht miljoen euro betalen als vaste transfersom. Lees hier het volledige bericht.
30 januari: PSG hoopt Hakim Ziyech voor het sluiten van de transfermarkt weg te plukken bij Chelsea, zo meldt het doorgaans goed geïnformeerde L'Équipe. De Franse krant meldt dat PSG in gesprek is met Chelsea en Ziyech, die tussen 2014 en 2016 voor FC Twente speelde.
30 januari: Daishawn Redan en Jayden Oosterwolde hebben een transfer te pakken. Redan, vorig jaar nog spelend bij PEC Zwolle, gaat aan de slag bij Emmen. Dat huurt hem van FC Utrecht. En voormalig Twente-verdediger Oosterwolde maakt de overstap van het Italiaanse Parma naar de Turkse topclub Fenerbahce.
30 januari: Het weinig gelukkige huwelijk van FC Twente en Christos Tzolis was van korte duur. De Griekse aanvaller keert per 1 februari terug naar Norwich City, de club waarvan de Enschedeërs hem huurden. Lees hier het volledige bericht.
29 januari: Jay Gorter maakt volgens ESPN het seizoen af bij het Schotse Aberdeen FC. De 22-jarige doelman wordt - als de medische keuring geen problemen oplevert - voor een halfjaar verhuurd aan de nummer zeven van de Premiership. De voormalig doelman van Go Ahead Eagles was bij Ajax vierde keus geworden na de komst van Gerónimo Rulli en gaat dus in Schotland op jacht naar meer speelminuten.
28 januari: Feyenoord is volgens supporterssite 1908.nl bezig met de komst van Thomas van den Belt van PEC Zwolle. Trainer Arne Slot liet zich onlangs ontvallen nog een middenvelder toe te willen voegen aan de selectie. Van den Belt werd vorige week gekozen tot beste speler van de tweede periode in de Eerste Divisie. Later op de dag kwam VI met uitspraken van Van den Belt. Daarbij geeft hij aan graag de stap te willen maken.
27 januari: Fredrik Oppegard lijkt volgens Voetbal International op weg naar Go Ahead Eagles. Die club huurt hem dan de rest van het seizoen van PSV. In Deventer is de linksback de vervanger van Bas Kuipers, die lang uit de roulatie is. Eerder vandaag verzekerde de Deventer club zich al van de diensten van Dario Serra.
27 januari: Ben Rienstra is definitief speler van SC Cambuur. De voormalig middenvelder van PEC Zwolle en Heracles Almelo tekende tot het einde van het seizoen in Friesland.
26 januari: Na Ramiz Zerrouki en Mees Hilgers is FC Twente-directeur Jan Streuer ook duidelijk geweest tegenover Virgil Misidjan: een vertrek in de winterstop is uitgesloten. Volgens Voetbal International staat Misidjan in de belangstelling van zijn oude club Ludogorets. De Bulgaren hebben zelfs al een bod neergelegd in Enschede, maar Streuer wees ook dit aanbod resoluut af.
26 januari: De door veel clubs begeerde Mees Hilgers wil komende zomer een stap hogerop maken, na meer dan tien jaar FC Twente. De verdediger is toe aan nieuwe uitdaging en laat door Voetbal International optekenen dat hij ook niet tevreden is over het nieuwe contractvoorstel van de Tukkers. Hilgers ligt nog tot de zomer vast in Enschede en Twente beschikt over een optie voor een extra jaar.
26 januari: SC Cambuur-speler Tom Boere vertrekt uit de Eredivisie. De 30-jarige voormalig spits van FC Twente heeft voor tweeënhalf jaar getekend bij NAC Breda uit zijn geboorteplaats. Dat is de nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie.
24 januari: Oud-FC Twente-speler Jayden Oosterwolde lijkt zich te kunnen opmaken voor een transfer naar Fenerbahce. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano zijn de gesprekken tussen de Turkse club en Oosterwolde's werkgever Parma in een vergevorderd stadium.
23 januari: Mees Hilgers heeft zich in de kijker gespeeld bij Ajax. De 21-jarige verdediger van FC Twente maakt een uitstekend seizoen door in Enschede en staat inmiddels op het verlanglijstje van de Amsterdammers. Lees hier het volledige bericht.
23 januari: Ben Rienstra gaat mogelijk aan de slag bij SC Cambuur. De clubloze middenvelder, die eerder bij zowel Heracles als PEC speelde, traint mee bij de Friese club om te bekijken of er een verbintenis in zit.
23 januari: Duke Verduin heeft bij PEC Zwolle zijn eerste profcontract getekend. De 19-jarige doelman tekende tot medio 2025 in de provinciehoofdstad.
18 januari: Luc Castaignos gaat aan de slag bij het Duitse Magdeburg. De voormalig spits van FC Twente was er al op proef en heeft dus een contract afgedwongen bij de club uit de 2. Bundesliga. Hij gaat opvallend genoeg spelen met rugnummer 3.
17 januari: Go Ahead Eagles heeft haar oog laten vallen op Djevencio van der Kust. Volgens De Stentor overweegt de club uit Deventer de linksback voor de rest van het seizoen te huren van FC Utrecht. Go Ahead is op zoek naar een vervanger van de langdurig geblesseerde Bas Kuipers.
17 januari: De Haaksbergse spits Tim van de Schepop gaat aan de slag bij Holstein Kiel. De 23-jarige aanvaller, die in het verleden in de jeugdopleiding van FC Twente en PEC Zwolle speelde, tekent bij de Duitsers tot aan het einde van het seizoen en zal gaan spelen bij de onder 23 van de club.
17 januari: Hakim Ziyech kan deze winter volgens The Telegraph de overstap maken van Chelsea naar Newcastle United. De voormalig speler van FC Twente is niet zeker van een basisplek bij Chelsea, dat zich onlangs ook nog versterkte met aanvallers João Félix en Mykhailo Mudryk.
13 januari: Thomas van den Belt van PEC Zwolle staat op de radar bij FC Groningen. De club, die gisteren in de beker werd uitgeschakeld door de amateurs van Spakenburg, zou hem deze winter nog willen toevoegen aan de selectie volgens Voetbal International. Van den Belt is dit seizoen de belangrijkste man bij PEC, dat jaagt op promotie naar de Eredivisie.
13 januari: Volgens transferjournalist Fabrizio Romano is de deal van Wout Weghorst naar Manchester United helemaal afgerond. Hij wordt door de club tot de zomer gehuurd van Burnley en er zit volgens hem geen koopoptie in het contract.
12 januari: Wout Weghorst gaat zo goed als zeker de overstap maken van Besiktas naar Manchester United. De spits uit Borne vliegt volgens transferspecialist Fabrizio Romano vandaag naar Manchester om medisch gekeurd te worden.
De Britse topclub, waar trainer Erik ten Hag aan een indrukwekkende reeks bezig is, zal een bedrag van 3 miljoen euro overmaken aan Besiktas. Zodoende kan de Champions League winnaar van 2008 Weghorst huren van zijn werkgever, Burnley.
11 januari: Wout Weghorst heeft volgens Turkse media de training van Besiktas laten schieten. De Oranje-international, die in verband wordt gebracht met een overgang naar Manchester United, zou niet helemaal fit zijn.
Dinsdag kwam naar buiten dat de Engelse topclub een mondeling akkoord zou hebben bereikt over de komst van de Bornse spits.
10 januari: Manchester United heeft een mondeling akkoord bereikt over de komst van Wout Weghorst. Volgens de altijd goed ingevoerde Italiaanse journalist Fabrizio Romano gaat de club van trainer Erik ten Hag de Bornse spits huren van Burnley.
Besiktas, de club waar Weghorst momenteel op huurbasis speelt, vormt de laatste horde. De Turken zullen volgens Romano akkoord gaan als zij een waardige vervanger kunnen vinden.
10 januari: Er gaan geruchten dat Joshua Brenet deze transferperiode de overstap kan maken van FC Twente naar Rode Ster Belgrado. Dat heeft inderdaad even gespeeld, maar was in december al niet meer actueel.
9 januari: Besiktas ontkent dat Wout Weghorst de club gaat verlaten. Het kwam zelfs met een statement op de site. Daarin wordt ook ontkend dat er een clausule zou zijn dat Weghorst voor 2,5 miljoen euro naar een Premier League-club kan vertrekken. Daarnaast laat het weten dat een overgang volledig in handen van Besiktas ligt.
9 januari: Het blijft onrustig rondom Ramiz Zerrouki. Waar Twente liet weten de middenvelder deze winter niet te laten gaan, zijn de clubs volgens Rijnmond nu toch weer in gesprek. Jan Streuer heeft dat bevestigd tegenover de regionale omroep. Feyenoord heeft een verhoogd bod neergelegd in Enschede en dat is de reden dat er weer gesproken wordt.
8 januari: Feyenoord heeft opnieuw een bod uitgebracht op Ramiz Zerrouki, meldt VI. De middenvelder van FC Twente wordt begeerd door de Rotterdammers, maar zowel technisch directeur Jan Streuer als trainer Ron Jans liet afgelopen dagen weten Zerrouki niet in de winter te willen verkopen.
Het eerste bod van Feyenoord werd resoluut afgewezen door de Enschedese club. Het nieuwe bod zou, inclusief mogelijke doorverkoopsom en bonussen, in de buurt komen van acht miljoen euro.
8 januari: Warner Hahn vervolgt zijn loopbaan in Japan. De oud-doelman van onder meer Go Ahead Eagles en PEC Zwolle gaat per direct naar Kyoto Sanga. Hahn komt over van het Zweedse IFK Göteborg.
7 januari: Ramiz Zerrouki vertrekt deze winter niet bij FC Twente. Technisch directeur Jan Streuer laat weten dat de middenvelder deze maand niet te koop is.
7 januari: Davy Pröpper wordt niet de opvolger van de eventueel vertrekkende Ramiz Zerrouki bij FC Twente. Volgens enkele supporterssites zou technisch directeur Jan Streuer een lijntje hebben uitgegooid naar de broer van aanvoerder Robin Pröpper, maar Streuer ontkent tegenover VI dat dat het geval is. Hij verwacht dat Pröpper, die een jaar geleden stopte, maar onlangs de voetbalschoenen weer aantrok, bij Vitesse zal gaan spelen. Daar traint hij inmiddels ook weer mee.
7 januari: Wout Weghorst uit Borne kan zomaar eens de overstap gaan maken naar Manchester United. De Engelse grootmacht wil hem huren van Burnley, dat hem de eerste seizoenshelft al verhuurde aan Besiktas. Daar leek Weghorst vanavond na een treffer al afscheid te nemen van het publiek.
7 januari: AZ heeft het contract met Tijjani Reijnders opengebroken en verlengd tot de zomer van 2027. De 24-jarige middenvelder uit Zwolle is bezig aan een sterk seizoen en staat in de belangstelling van andere clubs. Zo zou er onder meer interesse van Serie A-clubs Bologna en Fiorentina zijn.
5 januari: Casper Staring maakt de overstap van FC Twente naar NAC Breda. De middenvelder tekende voor 3,5 jaar bij de club uit de Eerste Divisie.
5 januari: Het hing al even in de lucht, maar vandaag presenteerde Heracles Almelo Antonio Satriano dan echt. De 19-jarige spits komt over van AS Roma en tekende tot medio 2027 in Almelo.
5 januari: Luc Castaignos is op proef bij FC Magdeburg, De 30-jarige voormalig aanvaller van FC Twente is transfervrij en voegt zich bij het trainingskamp van de club uit de Tweede Bundesliga.
5 januari: Technisch directeur Jan Streuer bevestigt dat Feyenoord zich bij FC Twente heeft gemeld voor Ramiz Zerrouki. "We willen optimaal presteren en daar helpt dit niet bij zo vlak voor de herstart. Het is vervelend. Maar we zitten niet in de situatie dat we moeten verkopen", zegt Streuer.
5 januari: Voormalig PEC Zwolle en FC Twente-middenvelder Mateusz Klich gaat aan de slag in Amerika. Volgens journalist en transferexpert Fabrizio Romano, is er een akkoord tussen zijn huidige club Leeds United en DC United.
4 januari: Jayden Oosterwolde staat in de belangstelling van het Turkse Fenerbahçe, zo weet de Italiaanse sportjournalist Fabrizio Romano. De Zwolse vleugelverdediger, die eerder voor FC Twente uitkwam, speelt nu bij Parma in de Serie B.
4 januari: Feyenoord gaat deze maand opnieuw proberen om FC Twente-middenvelder Ramiz Zerrouki naar Rotterdam te halen. Dat meldt de website 1908.nl. Zerrouki stond aan het begin van het seizoen ook al in de belangstelling van Feyenoord, maar toen kwam de transfer er niet.
4 januari: Een Overijsselse dubbeltransfer naar de Serie A? Het zou zomaar kunnen gebeuren. Volgens De Telegraaf zijn Bologna en Fiorentina namelijk geïnteresseerd in de diensten van het AZ-duo Sam Beukema (Deventer) en Tijjani Reijnders (Zwolle).
4 januari: Naomi Pattiwael maakt het seizoen af bij FC Twente Vrouwen. De 24-jarige aanvalster heeft in Enschede een contract getekend tot de zomer van 2023. Lees hier het uitgebreide bericht over de komst van Pattiwael.
3 januari: Volgens sportjournalist Gianluca Di Marzio van Sky Italia gaat Heracles Almelo een spits van AS Roma inlijven. Beide clubs zouden overeenstemming hebben bereikt over Antonio Satriano.
De 19-jarige aanvaller komt over vanuit de jeugdopleiding van de Romeinen. Satriano verblijft sinds 2020 in de Italiaanse hoofdstad en daarvoor speelde hij in de jeugd van Crotone.
3 januari: Wouter Gudde wordt bij FC Twente niet de opvolger van algemeen directeur Paul van der Kraan. Voetbal International weet dat de huidige algemeen directeur van FC Groningen eind vorig jaar benaderd is door de club uit Enschede, maar ervoor kiest om in Groningen te blijven.
In Groningen heeft Gudde nog een verbintenis tot 2026.
2 januari: Elikia Mbinga vertrekt bij PEC Zwolle. De aanvallende middenvelder vervolgt zijn carrière in de Derde Divisie bij VVOG.
27 december: FC Twente heeft Alfons Sampsted vastgelegd. De rechtsback was transfervrij en tekende voor 3,5 jaar in Enschede. Sampsted in IJslands international.
23 december: Melih Ibrahimoglu wordt voor de rest van het seizoen door Heracles Almelo verhuurd aan FC Flyeralarm Admira uit Wenen. Hij kwam in Almelo weinig aan spelen toe.
21 december: Heracles Almelo heeft zich versterkt met Sava Cestic. De 21-jarige verdediger was transfervrij en tekende tot medio 2026 in Almelo. Daar staat het vertrek van Kasper Lunding tegenover. Hij gaat aan de slag bij Aalesunds FK in Noorwegen.
17 december: Paul Bosvelt blijft bij Go Ahead Eagles. De technisch manager verlengde zijn contract met een jaar tot medio 2025.
16 december: Besiktas wil Wout Weghorst graag behouden. De Turkse club huurt hem momenteel van het Engelse Burnley, maar kan hem voor 10 miljoen euro definitief inlijven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.