nieuws

Drukte in de regio tijdens Hemelvaartsdag

Hemelvaartsdag is relatief rustig verlopen in de regio. Het popfestival Dauwpop trekt traditiegetrouw de meeste bezoekers. Maar ook andere evenementen zoals de braderie in Delden en de bootdagen in Zwartsluis trokken veel volk.
Bij recreatiegebied Het Lageveld in Wierden werd rekening gehouden met een grote toestroom van fietsende jongeren, maar het aantal jeugdigen bleef beperkt. Er waren ook geen incidenten. Hemelvaartsdag begon in het kerkdorp Hertme in alle vroegte met een dauwtrapmis om half zeven 's ochtends. Er waren diverse belangstellenden op het vroege evenement afgekomen.

Jongeren steeds minder vaak in groepen op de fiets

Jongeren trokken vanaf zes uur 's morgens op de fiets door de provincie. Sommigen traditioneel met een krat bier op de bagagedrager en een transistorradio. Bij diverse eetgelegenheden zoals een kip-fastfood-restaurant in Hengelo gebruikten veel fietsende jongeren de lunch.

Grote drukte tijdens braderie in Delden

In Delden was het gedurende de gehele dag razend druk. In de Langestraat was een bonte stoet kraampjes opgesteld waar allerlei koopwaar werd aangeprezen. Ook de terrassen in Delden liepen al snel vol. Toen 's middags ook nog eens de zon erbij kwam, waren alle stoeltjes snel bezet.

Aspergekwekers in de regio beleven 'gouden tijden'

Veel fietsers namen de gelegenheid te baat om bij aspergeboeren in de omgeving een maaltje asperges te kopen. Bij de verschillende aspergekwekers was het dan ook een drukte van belang. Ook in Zwartsluis trokken de speciale zeildagen veel bekijks.

Veel toeristen strijken neer in de regio

In het komende weekeinde zijn er veel toeristen in de regio. De bezettingsgraad is hoog en ook de diverse hotel-restaurants zoals de Bloemenbeek in De Lutte hebben veel gasten binnengehaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.