Nieuws

112 Nieuws: Woningbrand in Enschede | Kruising nog dicht na ongeluk

Een woningbrand vanavond in Enschede.
Een woningbrand vanavond in Enschede. © NewsUnited/Dennis Bakker
In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws op deze dinsdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

19.05 uur | Kruising nog steeds afgesloten na ongeluk

De kruising Oldenzaalsestraat met de N733 bij Lonneker is nog steeds afgesloten vanwege politieonderzoek na een ongeluk dat daar eerder vandaag gebeurde. zie het bericht dat wij om 16.45 uur maakten. Een motorrijder botste op een auto. De toedracht van dat ongeluk wordt nog steeds onderzocht. Gevolg is dat de kruising nog steeds is afgesloten. Dat onderzoek gaat nog geruime tijd duren.
Onderzoek bij de kruising Oldenzaalsestraat met de N377
Onderzoek bij de kruising Oldenzaalsestraat met de N377 © NewsUnited/Dennis Bakker

19.00 uur | woningbrand in Enschede

In Enschede is vanavond brand uitgebroken in een appartement. De brandweer rukte met meerdere eenheden, onder meer vanuit Hengelo, uit om het vuur te bestrijden. Ook was er een ambulance ter plaatse. Dat was nodig om de bewoners van het appartement te controleren. De brand brak uit in de Jupiterstraat. Die was in beide richtingen afgesloten om de hulpdiensten de ruimte te geven.

16.45 uur | Twee gewonden bij botsing tussen motor en auto

Op de Oldenzaalsestraat in Lonneker botste vanmiddag een motorrijder met een auto. Twee personen raakten gewond bij het ongeval. De motor vloog na de aanrijding in brand, het vuur moest worden geblust door de brandweer. Beide gewonden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het verkeer op de Oldenzaalsestraat heeft veel hinder van de nasleep van het ongeluk.
Aanrijding tussen motor en auto op Oldenzaalsestraat in Lonneker
Aanrijding tussen motor en auto op Oldenzaalsestraat in Lonneker © Dennis Bakker/News United

12.00 uur | Ponton bij rondvaartboot Zwolle kapseist en zinkt

Een ponton bij de rondvaartboot van het bedrijf Rondvaart Zwolle is vanmorgen in de stadsgracht aan de Harm Smeengekade in Zwolle gekapseisd en vervolgens gezonken. Er waren geen mensen aan boord. Het vaartuig lag op het moment dat het in de problemen kwam op zijn vaste ligplaats aan de kade. Er waren geen mensen aan boord. De oorzaak van het omslaan is onbekend.
Rondvaartboot in de problemen in Zwolle.
Rondvaartboot in de problemen in Zwolle. © Persbureau Noord Oost Nederland
De hulp van de brandweer is ingeroepen, maar die constateerde dat zij weinig kan doen. De boot ligt inmiddels grotendeels onder water. De berging van het schip zal door specialisten moeten worden uitgevoerd. De eigenaar is ingelicht over het bootincident. De gemeente en het waterschap zijn met elkaar in overleg over hoe de boot weer boven water te krijgen.
Rondvaartboot zinkt op ligplaats in gracht Zwolle

11.45 uur I Brand in vuilniswagen

Heeft Twente Milieu een nieuwe manier van afval scheiden gevonden of is er iets anders aan de hand? Op een parkeerplaats in de Enschedese wijk Helmerhoek is vanmorgen ongeveer acht ton restafval uit een vuilniswagen gekieperd. Tijdens het rijden bleek de lading in brand te zijn gevlogen.
De bestuurder bedacht zich geen moment en reed naar een veilige plaats. Op de parkeerplaats aan de Runenberghoek heeft hij de inhoud gestort, waarna de brandweer de lading kon controleren. De oorzaak van de brand is mogelijk een jerrycan met benzine. Tussen het afval zaten ook restanten van vuurwerk. Een grijper ruimt het afval weer op zodat het kan worden afgevoerd.
Circa acht ton restafval gestort op parkeerplaats vanwege brand
Circa acht ton restafval gestort op parkeerplaats vanwege brand © News United / Dennis Bakker

06.40 uur | Rijdende auto vliegt in brand

In Deventer is vannacht een rijdende auto in brand gevlogen. Dat gebeurde op de kruising van de N348 met de Grote Ratelaar.
De bestuurder kon de auto net op tijd stoppen en uitstappen. Hij raakte niet gewond. De brandweer kon de auto niet meer redden.
Auto in Deventer vliegt tijdens het rijden in brand
Auto in Deventer vliegt tijdens het rijden in brand © News United / Rens Hulman

05.00 uur | Code geel vanwege mist

Het KNMI heeft voor onze provincie code geel afgegeven vanwege mist. In een zone over het midden van het land kan het zicht daardoor slecht zijn, soms niet meer dan 200 meter.
De waarschuwing van het KNMI geldt tot 09.00 uur vanmorgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.