Nieuws

Sterke start voor IJsbeeldenfestival in Zwolle: "Recordaantal bezoekers"

Chinees nieuwjaar
Chinees nieuwjaar © Ina Brouwer
Het IJsbeeldenfestival in Zwolle heeft de beste start uit de geschiedenis beleefd. Dat meldt de organisator van het festival, die vooral een flinke stijging van het aantal buitenlandse bezoekers ziet, met name uit Duitsland.
Het festival dat nog tot en met 5 maart in de IJsselhallen wordt gehouden, kende nog niet eerder zo'n sterke start. De hele kerstvakantie was het IJsbeeldenfestival uitverkocht.

Massaal omarmd

Ongetwijfeld heeft corona daarbij een rol gespeeld. "Na twee jaar afwezigheid vanwege corona is het evenement weer massaal door bezoekers omarmd", meldt de organisatie. "Bezoekers komen weer uit heel Nederland naar Zwolle om de ijsbeelden te aanschouwen." Deze kerstvakantie wordt rekening gehouden met in totaal 50 duizend bezoekers.
De organisatie ziet ook een 'spectaculaire toename' van het aantal buitenlandse bezoekers en denk dat dit komt door de extra opgezette Duitse marketingcampagne. "De parkeerplaats van de IJsselhallen staat vol met auto's met buitenlandse nummerplaten."
Thema dit jaar van het festival is 'What a wonderful World'. Er zijn ijsbeelden van zo'n zes meter hoog te zien.

Ligging Zwolle

Of de ligging van Zwolle nog een rol speelt bij het grote aantal bezoekers afgelopen kerstvakantie durft organisator Eric Broekaart niet te zeggen. "Ik denk dat je overal dit soort aantallen kunt halen", stelt hij. Hoewel Broekaart erkent dat de centrale ligging van Zwolle natuurlijk wel gunstig is.
Het is nog niet duidelijk of het IJsbeeldenfestival dit jaar opnieuw in Zwolle georganiseerd zal worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.