nieuws

'Boa moet minder bekeuringen uitschrijven en meer preventief optreden'

'Boa moet minder bekeuringen uitschrijven en meer preventief optreden'
'Boa moet minder bekeuringen uitschrijven en meer preventief optreden'
Het CDA in de gemeente Hof van Twente wil dat de buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) meer preventief en corrigerend optreedt en minder bekeuringen uitschrijft.
Het CDA wil boa's 'publieksvriendelijker' inzetten en voorkomen dat die direct naar het bonnenboekje grijpen als misstanden zich voordoen. Dat heeft te maken met de afschaffing van de vergoeding voor het uitschrijven van een bekeuring voor gemeenten. Deze regeling is sinds 1 januari 2015 geschrapt, om het Rijk zo 15 miljoen euro per jaar te besparen. "Op jaarbasis loopt Hof van Twente nu ongeveer 8.500 euro aan inkomsten mis", zegt raadslid Paul Gerritsjans.
Een goede aanleiding om de aandacht van boa's te verplaatsen naar zaken waar de inwoner van Hof van Twente meer bij gebaat is, vindt het CDA. "Dat kan in de praktijk betekenen dat boa’s minder bekeuringen uitschrijven voor bijvoorbeeld parkeerovertredingen en hun aandacht richten op zaken waar de inwoner van Hof van Twente meer bij gebaat is. Wij denken daarbij aan meer aandacht voor verkeersveiligheid, zwerfafval, bestrijding van ongedierte, excessen rond reclame-uitingen, controle op herplantplicht en bestrijding van hondenpoepoverlast. De toerist die ons een bezoek brengt, hoeft dan ook niet meteen met een forse bekeuring te worden verrast."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.