nieuws

Ex-neuroloog Jansen Steur niet aanwezig bij behandeling hoger beroep

Ex-neuroloog Jansen Steur is niet aanwezig bij zijn proces in hoger beroep, morgen in Arnhem. Zijn advocaat heeft dat vrijdag meegedeeld aan het Gerechtshof in Arnhem. Patienten zijn zwaar teleurgesteld.
Het proces dat over drie dagen is uitgesmeerd, begint maandagmorgen. De raadsman zal aan het begin van de strafzaak een verklaring afleggen waarom de oud-specialist niet zal verschijnen. Oud-patienten reageren zwaar teleurgesteld. Hun belangenbehartiger zal een verzoek indienen dat de oud-neuroloog bij het proces moet verschijnen.

Familie: 'Gedrag te verklaren door hersenletsel'

Enkele weken geleden verklaarde de familie van Jansen Steur dat zijn merkwaardige gedragingen te verklaren zijn door hersenletsel dat hij begin jaren '90 opliep bij een auto-ongeluk in Duitsland. Jansen was toen enkele uren buiten bewustzijn.

Zoon Jansen Steur wil niet dat vader het woord voert in proces

De Diepenheimse verpleeghuisarts Metta de Noo, die zich eerder vastbeet in de zaak van Lucia de Berk die aanvankelijk tot levenslang werd veroordeeld, steunt de familie in hun beweringen. Ook zij vindt dat Jansen een patiënt is én geen verdachte. De zoon van de voormalige neuroloog kondigde onlangs aan het niet verstandig te vinden als zijn vader het proces in hoger beroep zou bijwonen. Dat gebeurt dus nu ook niet.
Jansen Steur werd in februari 2014 veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. De rechter achtte hem schuldig aan tientallen foutieve diagnoses. In één geval pleegde een patiënte van de neuroloog zelfmoord.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.