Betaald voetbal

FC Twente Vrouwen strikt PSV-aanvalster Pattiwael

Naomi Pattiwael verruilt PSV voor FC Twente
Naomi Pattiwael verruilt PSV voor FC Twente © Orange Pictures
Naomi Pattiwael maakt het seizoen af bij FC Twente Vrouwen. De 24-jarige aanvalster heeft in Enschede een contract getekend tot de zomer van 2023. Pattiwael komt over van PSV, waar ze sinds 2018 speelde.
"FC Twente is een mooie club met veel ambitie, dat laten ze ieder jaar weer zien. Ze doen bovenin mee in de competitie, dat is het niveau waar ik wil spelen. Als aanvalster wil ik belangrijk zijn voor mijn team, op wat voor manier dan ook. Daar ligt nu mijn volledige focus", zegt Pattiwael in een eerste reactie.

Behoorlijk voetbalverleden

Bij technisch manager René Roord overheerst een tevreden gevoel na het binnenhalen van Pattiwael. "Naomi heeft een behoorlijk voetbalverleden in Nederland en ze speelde met PSV in de top van de Eredivisie. Ze is een snelle aanvalster met veel diepgang, hetgeen wij door de langdurige blessures van Stolze, Van Dooren en Peddemors nu missen", aldus Roord.
FC Twente Vrouwen hervat op zondag 22 januari de competitie. Een wedstrijd met een speciaal tintje voor Pattiwael, want de Tukkers gaan dan in Eindhoven op bezoek haar oud-werkgever PSV.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.