Nieuws

18-jarige Othniël heeft eigen viskraam in Goor: "Stress en heel gespannen"

De 18-jarige Othniël Holland runt vanaf woensdag zijn eigen viskraam in het hartje van Goor
De 18-jarige Othniël Holland runt vanaf woensdag zijn eigen viskraam in het hartje van Goor © RTV Oost
Het is voor veel mensen in Goor en omgeving een bekende plek: Vishandel Verdriet op het Schoolfeestplein. Sinds woensdag staat een nieuwe eigenaar achter de toonbank. Jan Verdriet, die de afgelopen 25 jaar de vishandel runde, heeft het stokje overgegeven aan de 18-jarige Othniël Holland. Een spannende dag voor zowel de oude als de nieuwe visboer.

Snel gegaan

"Ik stapte vanochtend heel zenuwachtig uit bed. Stress en heel gespannen," vat de jonge ondernemer samen. "Ik moest vroeg beginnen om alles op tijd klaar te krijgen, maar het is wel gelukt." De afgelopen maand liep Othniël nog mee in de viskraam in Goor, maar nu staat hij er alleen voor. "Het is wennen om alles nu zelf te doen. Normaal was ik niet verantwoordelijk en als er nu iets misgaat is het direct ook mijn eigen probleem."
De 18-jarige Othniël Holland is de trotse nieuwe eigenaar van Vishandel Verdriet in Goor
Voor Othniël Holland is het allemaal snel gegaan. "Ik was in september klaar met mijn opleiding. Ik heb vmbo gedaan en daarna een verkoopopleiding. Vervolgens heb ik de opleiding visspecialist afgerond." Een eigen viskraam was al langer een droom van Othniël. "Ik heb het altijd al gezegd tegen mijn vader en tegen mijn opa."

Gezonde spanning

Het ondernemersbloed zit in ieder geval wel in de familie: de vader van Othniël is bakker en zijn opa is visboer. "Hij is erg enthousiast en we zijn erg blij dat het gelukt is," lacht de trotse vader Jan Willem. "Ik heb er alle vertrouwen in. Het is mooi om te zien wat voor een enthousiasme en gedrevenheid hij heeft. Hij is nog nooit zo vroeg uit bed geweest en nog nooit zo laat naar bed gegaan." De spanning zat er wel in de afgelopen tijd merkte Jan Willem. "Hij heeft normaal heel veel praatjes, maar nu zie je hem wel een beetje klein worden. Maar met gezonde spanning en gedrevenheid komt het altijd goed."
Niet alleen voor Othniël is het even wennen. Ook voor Jan Verdriet, de oude eigenaar, is het een hele nieuwe situatie. Hij heeft na 25 jaar afscheid genomen van de vishandel in Goor. "Het is een spannende dag, maar het ziet er allemaal goed uit." Jan Verdriet neemt afscheid omdat hij verhuist naar Friesland. Hij gaat het wel missen. "Met name het contact met de klanten, de sociale contacten en natuurlijk de dames hier," wijst Jan. "Ik heb er wel alle vertrouwen in, anders was het allemaal ook niet zo snel gegaan."

Goed voornemen

Voor Othniël Holland wordt het hard werken. "Voorlopig heel vroeg uit bed en laat weer naar bed. Maar dat vind ik niet erg, dat heb ik ervoor over. Alles moet gewoon goed lopen, anders krijg je er stress van." De 18-jarige ondernemer heeft een goed voornemen voor het nieuwe jaar. "Ik wil deze kraam door laten groeien, de klanten behouden en het hier zo druk mogelijk krijgen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.