nieuws

Binnenkort aanpassingen aan N731 bij Glane om veiligheid te vergroten

De provincie zorgt op korte termijn voor aanpassingen aan de N731 bij Glane. Die toezegging heeft wethouder Wildschut van Losser van de provincie gekregen. De aanpassingen gelden dan met name voor de afslag naar Glane.
Volgens Wildschut gaat het om kleine aanpassingen zoals het weghalen van enkele borden, die het zicht belemmeren, en het aanbrengen van een signaleringsbord. Het verlagen van de toegestane maximum snelheid van 80 kilometer per uur naar bijvoorbeeld 70 is volgens de wethouder niet aan de orde. Ook het aanleggen van een rotonde zou voor de provincie veel te duur zijn.

Met opdracht naar provincie

Op de weg tussen Losser en Glanerbrug gebeuren verhoudingsgewijs veel ongelukken. Verkeer dat vanuit Glane linksaf richting Glanerbrug of rechtsaf richting Losser wil heeft te weinig overzicht, zeggen omwonenden. Ook raadslid Ter Heijne van SDGL/PvdA, zelf wonend in Glane, merkt vaak de onoverzichtelijkheid.
Eind vorig jaar diende zijn partij een motie in om te komen tot verbeteringen van de weg en dan met name die splitsing. Die werd raadsbreed gesteund. Met die motie onder de arm is Wildschut naar Zwolle gereisd om de kwestie te bespreken.
Gisteravond gebeurde er weer een ongeluk op de splitsing. Twee auto's botsten daar op elkaar, waarbij één van de bestuurders gewond raakte en naar het ziekenhuis moest worden gebracht. De andere bestuurder kon verder rijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.