Betaald voetbal

Ryan Thomas en Dean Huiberts maken rentree in wedstrijdselectie PEC Zwolle

PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder kan morgen tegen Almere City een beroep doen op Ryan Thomas en Dean Huiberts. Het duo is terug van blessureleed en zit in de wedstrijdselectie.
Daarnaast is ook Apostolos Vellios weer beschikbaar. Schreuder kan geen beroep doen op Jordy Tutuarima, Thomas Beelen en Håkon Gangstad. Stijn Meijer gaat zaterdag minuten maken bij de beloften, maar zit morgen mogelijk ook bij de wedstrijdselectie.

Niet chaotisch, wel bijzonder

Het is de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. En dat na een vreemde periode voor PEC. Met enkele weken wel wedstrijden, dan weer even niet en uiteindelijk werd de laatste wedstrijd van 2022 ook nog eens afgelast.
"Chaotisch is het niet, maar bijzonder, laten we het zo zeggen", zegt aanvoerder Bram van Polen daarover. "We hebben wel even een periode gehad waarin we voor het 'echie' mochten spelen. Maar daarna heb je ook weer even rust. Dat is vooral even lekker omdat je niet met de club en het voetbal bezig hoeft te zijn. Maar dat je weer voetbalt voor de drie puntjes, is het mooiste dat er is."

Meedoen om promotie en titel

PEC heeft direct een bomvol programma de komende weken. "Is mooi toch? Willen we ook. Uiteindelijk willen we tot het einde mee gaan doen voor in ieder geval promotie en het liefst voor de titel natuurlijk. En je wilt zo ver mogelijk in de beker komen. We weten uiteraard dat Feyenoord-uit een hele lastige wedstrijd is, maar het zijn wel de mooiere potjes waar het allemaal een beetje om draait."

Almere concurrent

"Ze hebben hun speelstijl er echt goed ingeramd", aldus Van Polen over tegenstander Almere. "In de omschakeling is dat echt wel een goede ploeg. Er zit kwaliteit en ervaring in. Ze weten goed wat ze willen en daarom zijn ze een gevaarlijke ploeg.
"Ik zie Almere als een van de concurrenten. Dus als je die meteen een tik kunt uitdelen, zou dat lekker zijn. Je wilt de flow waar we inzaten doortrekken en dan is het belangrijk om direct thuis een goed resultaat te halen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.