Nieuws

Zo stelen dieven supersnel jouw elektrische fiets

Zo stelen dieven supersnel jouw elektrische fiets
Zo stelen dieven supersnel jouw elektrische fiets © RTV Oost
Fietsendieven deinzen nergens voor terug. Met een zogenoemde Poolse loper vernielen ze sloten van e-bikes en weg is je fiets. De politie meldt voorvallen in Hengelo en Losser en slaat alarm. De politie vraagt in het nieuwe opsporingsprogramma Plaats Delict van RTV Oost en Omroep Gelderland aandacht voor dit groeiende probleem.
Volgens een fietsenmaker met wie we spraken, krijg je met een Poolse loper een fietsenslot gemakkelijk open. “We adviseren altijd om de fiets met een extra slot vast te zetten”, zegt Sven Strijbosch van de politie.
Gebruik ook een ketting- of een vouwslot, adviseert Strijbosch. “Maak daarmee de fiets vast aan een paaltje, een boom of een brugleuning. Fietsendieven lopen dan sneller je fiets voorbij, want ze moeten twee sloten zien open te breken en dat vinden ze meestal te tijdrovend.”

Fietsendieven gezocht

De politie zoekt fietsendieven in Hengelo en Losser. De verdachte in Hengelo (zaaknummer: 2022435455) heeft een tattoo in zijn hals. De fiets die hij meenam is van het merk Cube.
De verdachte in Losser droeg een bodywarmer van het merk Moncler. Hij probeerde bij de Coop in Losser (zaaknummer: 2022464506) een e-bike te stelen. "Zo'n sleutel werkt maar een paar keer, dan is-ie al kapot", zegt Strijbosch. "Hij moet namelijk heel hard in het slot worden geslagen, dat gaat slechts enkele keren goed. Uiteindelijk breekt die af, zoals dat ook in Losser gebeurde."
Op de website van de politie is een tipformulier dat je kunt invullen.
Wil je weten wat je kunt doen tegen fietsendiefstal, klik dan hier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.