nieuws

'Verdwenen' eieren Hardenberg uitgekomen: zes kuikens voor het zwanenpaar

De zes kuikens in hun nest
De zes kuikens in hun nest
Een opwindende week voor een zwanenpaar in Hardenberg heeft een mooie afsluiting gekregen. Hun eieren waren deze week plotseling verdwenen, lagen even plotseling weer in het nest en zijn nu, ondanks dat avontuur, zelfs uitgekomen!
Zes nieuwe kuikens zijn er nu te vinden in het nest waar het deze week nogal onrustig was. Dinsdagochtend meldde de politie dat de eieren waren verdwenen. Waar ze gebleven waren was niet duidelijk, maar in de buurt van het nest waren ze niet te vinden. Mogelijk waren ze gestolen.
Maar even plotseling als ze waren verdwenen, waren de eieren ook weer teruggekeerd op het nest. De man die de verdwijning 's ochtends bij de politie had gemeld had het vermoeden dat de mogelijke dief spijt had gekregen en ze daarom weer op het nest heeft gelegd. De vraag was alleen nog: hadden de eieren dat avontuur goed doorstaan?
Goed dus, blijkt uit een foto die wijkagent Masselink via Twitter stuurt. Daarop zijn de zes gezonde kuikens samen te zien, met op de achtergrond één van de ouders.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.