nieuws

Felle kritiek ex-patiënten op afwezigheid Jansen Steur bij proces in hoger beroep

Oud-patiënten uiten felle kritiek op het besluit van Jansen Steur om zijn proces niet bij te wonen. Vanaf maandagmorgen dient de strafzaak in hoger beroep tegen ex-neuroloog die vorig jaar tot drie jaar gevangenisstraf werd veroordeeld.
Ex-patiënt Freddy de Haan vindt het ontbreken van de ex-neuroloog waardeloos. De Enschedeër wil dat hij de zaak moet aanhoren. Hij vindt dat de voormalig specialist, die tientallen foutieve diagnoses stelde, alsnog en desnoods onder dwang moet verschijnen.

Ex-patiënte Prins: 'Afwezigheid Jansen Steur is diep triest'

Ex-patiënte Joke Prins noemt de afwezigheid van Jansen Steur diep triest. Zij begrijpt het besluit niet omdat de ex-neuroloog vorig jaar bij de rechtbank nog beweerde dat hij zich met zijn aanwezigheid van zijn goede kant wilde laten zien.
Zij begrijpt dat hij misschien zelf patiënt is door z'n hersenletsel als gevolg van een auto-ongeluk in 1990, maar dat verhindert volgens haar niet dat hij zich voor de rechters moet verantwoorden.

Oud-patint Van Losser: 'Belachelijk. Dit is een advocatentruc'

Oud-patiënt Wim van Losser denkt dat zïjn afwezigheid een strategie is van de verdediging. Hij vindt de absentie belachelijk. Van Losser vindt ook dat de neuroloog desnoods wordt gedwongen om te verschijnen in Arnhem.
Belangenbehartiger Yme Drost zal maandag tijdens het begin van het proces vragen om Jansen Steur te dwingen om het proces bij te wonen. Volgens zijn advocaat is het voor de procesgang beter dat de ex-neuroloog zelf niet bij het proces aanwezig is.
Het strafproces in hoger beroep duurt drie dagen.
 
Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.