nieuws

Mirjam Bult treedt toe tot College van Bestuur van de UT

Dr. Mirjam Bult
Dr. Mirjam Bult
De Raad van Toezicht van de Universiteit Twente heeft dr. Mirjam Bult per 1 oktober 2015 benoemd als nieuwe vicevoorzitter van het College van Bestuur. Zij volgt Kees van Ast op. Zijn benoemingstermijn als Collegelid eindigt per oktober dit jaar.
Mirjam Bult is alumna van de UT. Zij promoveerde in 2003 op het gebied van publiek-private samenwerking. Naast haar wetenschappelijke carrière heeft Mirjam Bult uitgebreide ervaring in het hoger onderwijs. In 2007 trad zij op als secretaris van de 3TU.Federatie en was daarbij verantwoordelijk voor strategie ontwikkeling en coördinatie van de gezamenlijke activiteiten van de drie technische universiteiten in Nederland op het gebied van onderwijs, onderzoek en kennisvalorisatie. In 2012 maakte zij de overstap naar het bedrijfsleven.

Momenteel is Bult als sectorleider onderwijs en onderzoek bij KPMG Management Consultants verantwoordelijk voor dienstverlening op het gebied van strategieontwikkeling, organisatie-inrichting, optimalisatie van bedrijfsvoeringsprocessen, beslissingsondersteuning en financieel management binnen kennisinstellingen.
Voor de Universiteit Twente trad Bult op als programmaregisseur onderwijsvernieuwingen, waarbij zij leiding gaf aan het ontwerp- en transitieproces van het nieuwe Twentse Onderwijsmodel. Bult maakt deel uit van het managementteam van KPMG Public Sector en is verder lid van de wetenschappelijke raad van PPS Netwerk NL en lid van de adviesraad van het expertisecentrum Tech your Future.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.