nieuws

Mogelijk onafhankelijk onderzoek naar overlast van sportpark Boekelo

Sportpark De Zweede in Boekelo
Sportpark De Zweede in Boekelo
De Raad van State stuurt waarschijnlijk onafhankelijke deskundigen naar sportpark Boekelo om de overlast voor de omgeving te onderzoeken.
Buurtbewoner Afink vroeg vandaag bij de Raad om een onafhankelijk onderzoek, omdat hij geen enkel vertrouwen heeft in de gemeente Enschede. Die wees zijn verzoek om maatregelen te nemen tegen de overlast af. Ook de Raad van State kreeg het verwijt van Afink dat de Raad eerder de realisatie van het sportpark liet doorgaan.

'Kritiekloos overgenomen'

De Raad zou onjuiste informatie van de gemeente kritiekloos hebben overgenomen in de uitspraak.
Zo ging de Raad uit van de aanleg van een bomenrij om hinder van de lichtmasten en lawaai te beperken. Die bomenrij is er nooit gekomen.
Woordvoerders van de gemeente ontkenden ook dat er een bomenrij zou komen. De raadsvoorzitter eist dat de gemeente in elk geval met een voorziening moet komen die de overlast van het sportpark beperkt.
De gemeente wil nieuwe controles houden tijdens het Pinksterweekeinde en bezien hoe groot de overlast is. Het is de vraag of de Raad die controles betrouwbaar genoeg vindt. De uitspraak volgt over zes weken.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.