nieuws

OM weet niet waar ex-neuroloog Jansen Steur zich ophoudt

Justitie weet niet waar de verdachte ex-neuroloog Jansen Steur zich op dit moment bevindt. Daarom maakt het Openbaar Ministerie (OM) er geen punt van dat de voormalige arts die drie jaar gevangenisstraf boven het hoofd hangt, ontbreekt tijdens z'n proces in hoger beroep voor het gerechtshof in Arnhem.
Oud-neuroloog Jansen Steur moet worden vrijgesproken. Volgens z'n raadsman Peter Plasman kunnen hem de feiten niet worden aangerekend vanwege hersenletsel door een auto-ongeval. Patiënten waren maandag dan ook woedend en teleurgesteld dat de voormalige medische specialist er niet bij was tijdens de start van het hoger beroep in Arnhem.

OM handhaaft alle aanklachten tegen ex-neuroloog

Het OM handhaaft alle aanklachten waarop de ex-neuroloog vorig jaar tot drie jaar gevangenisstraf werd veroordeeld. Dus wordt hem opnieuw de zelfmoord van een patiënte aangerekend die helemaal geen Alzheimer bleek te hebben. De dochter van deze patiënte legde tijdens de eerste zittingsdag een slachtofferverklaring af, waarbij zij de theorie van de Diepenheimse verpleeghuisarts Metta de Noo scherp veroordeelde.

Boek de Noo bekritiseerd door dochter zelfmoordpatiënte

Volgens de Noo is Jansen Steur zelf ook patiënt en beseft hij niet wat hij deed en doet. De dochter van de overleden patiënte stelt dat tijdens de behandeling van haar moeder niets bleek van een dokter met een hersenbeschadiging.
Woensdag gaat het proces verder en dan wordt bekend welke celstraf Justitie in hoger beroep gaat eisen. Volgens advocaat Plasman zal Jansen Steur wel aanwezig zijn in de rechtszaal als de rechters op donderdag 18 juni arrest zullen wijzen in hoger beroep.
 
Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.