Nieuws

112 nieuws: Grote brand verwoest opslagschuur in De Velde

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

21.15 uur | Brand verwoest houten schuur in De Velde

Een felle uitslaande brand heeft bij De Velde halverwege de dijk tussen Hasselt en Zwartsluis een houten opslagschuur vanavond totaal verwoest. Van de schuur, waarin enkele machines stonden, brandde nagenoeg tot de grond toe af. Door kordaat ingrijpen van de brandweer kon worden voorkomen dat het vuur oversloeg naar aangrenzende woningen. Er deden zich geen persoonlijk ongelukken voor.
Felle brand legt opslagschuur in de as
Felle brand legt opslagschuur in de as © Henry Wallinga

21.05 uur | Auto botst tegen boom in Raalte

Op de Zwolsestraat in Raalte is vanavond een auto hard tegen een boom gereden. Volgens omstanders gaf de bestuurster na het passeren van een kruising flink gas, waarna de wagen begon te slingeren en de achterkant uitbrak. De BMW knalde vervolgens tegen een boom langs de weg. De automobiliste is door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoeft niet naar het ziekenhuis.
BMW fors beschadigd na botsing tegen boom
BMW fors beschadigd na botsing tegen boom © Arnold Rolvink
.

20.45 uur | Automobilist rijdt bosjes in langs A28 en verdwijnt

Een onbekende autobestuurder is met zijn wagen van de weg geraakt op de afrit van de A28 bij De Wijk en vervolgens half ondersteboven in de bosschages terecht gekomen. De automobilist wachtte de komst van de hulpdiensten niet af en nam voortijdig de benen. De politie stelt een onderzoek in.
Auto in de bosjes langs de A28, bestuurder spoorloos
Auto in de bosjes langs de A28, bestuurder spoorloos © Persbureau Meter

20.35 uur | Trein Deventer - Rijssen staat stil na aanrijding op spoor

Het treinverkeer tussen Deventer en Rijssen ligt zeker tot middernacht stil na een incident op het spoor ter hoogte van de Veenweg in Holten. Tussen de Drostedijk en de Keizersdijk kwam de passagierstrein in aanraking met een persoon. De politie en de brandweer zijn ter plaatse. Als gevolg van de stilstaande trein zijn de overwegen op de Keizersdijk en Zanddijk voorlopig ook gesloten voor verkeer.
Overweg gesloten na ongeval op spoor in Holten
Overweg gesloten na ongeval op spoor in Holten © Jan Willem Klein Horstman/News United

20.25 uur | Bestuurder auto spoorloos na ongeval in Haaksbergen

Na eenzijdig ongeval met een auto op de Noordsingel heeft de bestuurder de plek des onheils verlaten. Daar kwam de politie achter toen zij de auto, die in de sloot ligt, controleerden op inzittenden. De bestuurder bleek spoorloos, de zwaar beschadigde auto was leeg.
De melding van een auto die door onbekende oorzaak van de weg was geraakt kwam om half zeven vanavond. De auto kwam in een diepe sloot terecht. Uit voorzorg werden ook brandweeer en ambulance opgeroepen, die onverrichter zake retour konden.
De politie heeft een nader onderzoek ingesteld. De auto is total loss en inmiddels weggesleept door een bergingsbedrijf.
Politie zoekt naar bestuurder van auto die in de sloot ligt
Politie zoekt naar bestuurder van auto die in de sloot ligt © Dennis Bakker/News United

20.00 uur | Politie onderzoekt aanrijding, fietser zwaar gewond

De forensische opsporing verkeer van de politie is vanavond bezig druk doende met een onderzoek naar een ernstig ongeval, dat aan het eind van de middag plaats vond op de Ir. Schiffstraat in Enschede.
Politie doet onderzoek naar aanrijding met zwaargewonde fietser tot gevolg
Een auto en een fietser kwamen door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. De fietser is hierbij zwaar gewond geraakt en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Onderdelen van de fiets liggen over zo'n dertig meter op straat verspreid. De auto staat zo'n 100 meter verderop. De omgeving is door de politie ruim afgezet voor sporenonderzoek. Het verkeer wordt omgeleid.
Sporenonderzoek van politie naar zwaar ongeval met fietser
Sporenonderzoek van politie naar zwaar ongeval met fietser © Dennis Bakker/News United

18.55 uur | Brandweer blust schoorsteenbrand in Ambt-Delden

De brandweer van Hengelo is vanavond te hulp geroepen bij een schoorsteenbrand in een vrijstaande woning aan de Oude Postweg in Ambt-Delden. De ladderwagen wordt ingezet om brand te kunnen blussen en laatste smeulende resten uit de schoorsteen te vegen. De parallelweg langs de Oude Postweg is afgesloten voor verkeer.
Brandweer zet ladderwagen in voor schoorsteenbrand
Brandweer zet ladderwagen in voor schoorsteenbrand © Jan Willem Klein Horstman/News United

15.22 uur | Vuurwerkgooier voor rechter

Een man (24) uit Staphorst moet woensdag voor de rechter komen omdat hij vuurwerk zou hebben gegooid naar de politie. Dit zou zijn gebeurd op kerstnacht in Staphorst. De man wordt verdacht van mishandeling en poging tot zware mishandeling.
In de nacht van 24 op 25 december ging het mis toen er honderden mensen bij de Stovonde kwamen. De sfeer werd grimmig, waarbij mensen met vuurwerk en glas naar de politie gooiden. Uiteindelijk moest de ME ingrijpen.
Politie speurt met man en macht naar vermist meisje in Rijssen
Politie speurt met man en macht naar vermist meisje in Rijssen © Unsplash / Maxim Hopman

15.00 uur | Automobilist slipt sloot in bij Wierden

Een automobilist is vanmiddag geslipt en in de sloot terecht gekomen op de Klokkendijk bij Wierden. Het ongeval gebeurde op het deel van de weg tussen de camping en de spoorwegovergang.
Auto belandt in de sloot bij Wierden
De automobilist verloor in een bocht van de weg de macht over het stuur. Draaide daardoor 180 graden, gleed de sloot in en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder raakte gewond en werd in een ambulance behandeld, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto is total loss. De Klokkendijk was enige tijd afgesloten voor het verkeer.
Auto zwaar beschadigd in sloot bij Wierden
Auto zwaar beschadigd in sloot bij Wierden © Bert Kamp/News United
12.40 uur | Kapitale inbraak bij juwelier in Delden
Het is een slecht begin van de week voor juwelier Braakhuis in Delden. Inbrekers hebben de afgelopen nacht het hek van de winkel aan de Langestraat opgekrikt om binnen te komen en in de zaak acht vritrines vernield en leeggeroofd. Braakhuis spreekt over een grote buit. "Er is voor tienduizenden euro's goud en briljanten uit de vitrines meegenomen", zegt de juwelier tijdens het puinruimen door.
Inbrekers hebben hekwerk juwelier opgekrikt om binnen te komen
Inbrekers hebben hekwerk juwelier opgekrikt om binnen te komen © News United / Jan Willem Klein Horstman
Juweliers in de regio zijn de laatste maanden vaker doelwit van criminelen. Zo mislukte onlangs een inbraak bij een juwelier aan de Wemenstraat in Hengelo Ook daar werd geprobeerd om het hek met een krik te openen, maar dat mislukte.

10.00 uur | Update: vijf arrestaties grote vechtpartij Zwolle

Ondanks de aanhouding van meerdere verdachten, heeft de politie nog niet meer duidelijkheid over de grote vechtpartij gisteravond in de Zwolse wijk Aa-landen. De vechtpartij brak rond 18.20 uur uit bij De Dobbe. Gisteravond meldde de politie drie aanhoudingen, dat zijn er uiteindelijk vijf geworden. Alle verdachten zitten nog vast. Het gaat om vier Zwollenaren in de leeftijg van 18 tot 21 en een man van 18 uit Tiel. Om meer over de toedracht te weten te komen roept de politie getuigen en mensen die beelden hebben van de vechtpartij op om zich te melden.

07.40 uur | Gewonde en aanhouding steekincident Glanerbrug

Bij een steekincident aan het Redemptoristenpark in Glanerbrug is vanochtend vroeg een man gewond geraakt. Het slachtoffer is de bewoner van een van de huizen. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een 61-jarige man uit Enschede aangehouden. Het steekincident was rond 5.00 uur, de politie doet nog volop onderzoek naar de toedracht en zoekt getuigen.
Gewonde en aanhouding steekincident Glanerbrug
Gewonde en aanhouding steekincident Glanerbrug © News United / Dennis Bakker

06.30 uur | Dieven honderden bierfusten opgepakt

Een lekke band van een bestelbus heeft de afgelopen nacht roet in het eten gegooid voor drie inbrekers. Ze hadden maar liefst 274 lege fusten bier uit een opslag gestolen.
Een getuige zag dat een van de dieven aan de Binnenhaven in Enschede de band van het busje probeerde te vervangen en waarschuwde de politie. De drie jonge inbrekers zetten het op een rennen toen de politie aankwam, twee van hen moesten hun meerdere erkennen in de agenten en werden in de buurt aangehouden. Eentje wist wel te ontsnappen en is nog voortvluchtig.
Honderden lege bierfusten gestolen
Honderden lege bierfusten gestolen © Politie Enschede

0.00 uur | Grote vechtpartij in Zwolle

De politie in Zwolle heeft gisteravond drie personen aangehouden na een grote vechtpartij bij De Dobbe in de wijk Aa-landen. Tien tot vijftien mensen gingen daar met elkaar op de vuist. Wat de aanleiding is geweest voor de vechtpartij is nog onduidelijk.
De politie zet vandaag het onderzoek voort en zoekt getuigen van het incident.

23.00 uur | Politiemacht op de been om supporters te laten overstappen

Een groep van rond de tweehonderd FC Groningen-supporters leverde gisteravond een kleine politiemacht op in en om het station van Zwolle. De supporters kwamen aan in een trein uit Utrecht en moesten in Zwolle richting Groningen overstappen.
Een aantal supporters was onder invloed en had vernielingen gepleegd in de trein. De politie heeft niemand aangehouden en vertrok weer van het station toen de trein met de supporters onder weg was richting Groningen.
Politie helpt Groningen supporters overstappen op station Zwolle
Politie helpt Groningen supporters overstappen op station Zwolle © PNN

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.